Sekite mus Facebook'e!
Kopūstų paplotėliai – paprastas ir skanus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas pusryčiams, užkandžiams ar net vakarienei. Tai nedideli plokštainiai iš tešlos su smulkiai susmulkintais kopūstais. Kopūstų
apkepai populiarūs daugelyje pasaulio šalių. Jie ruošiami įvairiai: kažkas mėgsta labiau apskrudusias bulvytes ant kefyro, o kažkam patinka ploni nėriniuoti blyneliai ant grietinės.
Bet kokiu atveju šis patiekalas būna minkštas, kvapnus ir labai apetitiškas.
Paruoškime skanius kopūstų paplotėlius
Ingredientai: 1:
- kopūstai – 350 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- druskos – 2 žiupsneliai;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- kefyro – 400 g;
- geriamoji soda – ½ šaukštelio;
- miltai – 400 g.
Kopūstų paplotėlių paruošimas:
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje augaliniame aliejuje porą minučių pakepinkite svogūnus, sudėkite morkas
, 2 minutes pakepinkite svogūnus ir morkas, sudėkite kopūstus, druską ir pipirus, kepkite 3-4 minutes. Tada keptuvę uždenkite dangčiu ir troškinkite faršą 10 minučių.
Į atskirą indą įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir suplakite. Į kefyrą supilkite sodą, palaukite, kol sureaguos. Kiaušinių masę sumaišykite su kefyru, supilkite dalimis miltus, išminkykite tešlą
. Tešlą sumaišykite su įdaru, išmaišykite. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite nedideles tešlos porcijas iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Gausite minkštus, kvapnius kopūstų paplotėlius. Jie bus geras pasirinkimas pusryčiams.
