Sekite mus Facebook'e!
Tinginių koldūnai – paprastas ir skanus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas greitiems pietums ar vakarienei. Jie gaminami iš tų pačių ingredientų kaip ir įprasti koldūnai, tačiau gaminimo procesas užtrunka daug trumpiau.
Yra daug tinginių koldūnų receptų
.
Juos galima kepti keptuvėje, puode arba orkaitėje.
Įdarui paprastai naudojama malta mėsa su svogūnais ir prieskoniais, o tešla užminkoma iš miltų, kiaušinių ir vandens.
Paruoškime tinginius koldūnus kartu.
Ingredientai: 1:
- Įdaras – 500 g;
- Svogūnai – 2 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Kiaušinis – 2 vnt;
- Vanduo – 3 valg;
- Miltai.
Tinginių koldūnų paruošimas:
Supjaustykite svogūną, sumaišykite su malta mėsa, druska ir pipirais pagal skonį. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus
. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, suplakite iki vientisos masės. Kiekvieną maltos mėsos rutuliuką panardinkite į kiaušinį, tada apvoliokite miltuose.
Šiuos veiksmus pakartokite kelis kartus.
Išvirkite šiuos koldūnus pasūdytame verdančiame vandenyje. Virkite koldūnus tol, kol jie iškils į paviršių.
Gausite skanius tinginius koldūnus, kurie gaminami kuo greičiau. Jei pasigaminote daug koldūnų, likusius galite drąsiai padėti į šaldytuvą iki kito karto.
