Labai skanios jūros gėrybių salotos, kuriose viskas puikiai ir harmoningai suderinta: krabų lazdelės ir kalmarai, švieži agurkai.
Ruošiant reikės tokių ingredientų:
–
kalmarų, 200 g;
– krabų lazdelių, 200 g;
– šviežio agurko, 1 vnt
; – kiaušinių, 3 vnt;
– majonezo pagal skonį.
Naminiam majonezui paruošti paimkite:
–
druskos, trečdalis šaukštelio;
– cukraus, pusė šaukštelio
; – citrinos sulčių, 1 valgomasis šaukštas
; – garstyčių, 1 šaukštelis
; – augalinio aliejaus, 150 ml;
– kiaušinio, 1 vnt.
Gaminimo eiga
Kalmarai nulupami ir verdami verdančiame vandenyje 2 – 3 minutes. Išimti ir nuleisti į šaltą vandenį, nuimti plėvelę.
Krabų lazdeles ir agurkus supjaustyti griežinėliais
. Kiaušinius sutarkuoti arba supjaustyti griežinėliais
. Visus ingredientus sumaišyti ir užpilti majonezu (visus ingredientus sumaišyti ir 20 sekundžių plakti mikseriu).
Salotas išdėlioti lėkštėje skaidrės forma ir papuošti krabų lazdelėmis bei žalumynais
.