Sekite mus Facebook'e!
Kodėl druską beriame neteisingai? Skanaus ir sveiko maisto paslapčių atskleidimas
Ar kada nors susimąstėte, kodėl verdant ar kepant maistą esame įpratę sūdyti? Tai atrodo taip natūralu, kad net neabejojame šiuo procesu. Tačiau ar visada taip buvo? Ir dar svarbiau, ar tai teisinga
? Kodėl kaitinant druska praranda savo savybes?
Druska, arba natrio chloridas, nėra tik prieskonis, suteikiantis patiekalams skonio. Ji taip pat yra svarbus mineralas, būtinas normaliam organizmo funkcionavimui. Tačiau veikiama aukštos temperatūros druska pradeda prarasti savo naudingąsias savybes.
Kodėl turėtume sūdyti maistą po gaminimo?
- Naudingų medžiagų išsaugojimas: Kai druskos dedame į jau paruoštą patiekalą, gauname maksimalią šio mineralo naudą.
- Geresnis skonis: Druska, įberta baigiant gaminti patiekalą, leidžia geriau atsiskleisti kitų ingredientų skoniui.
- Sveikata: Nesūdant maisto gaminimo metu sumažėja širdies ir kraujagyslių ligų ir kitų sveikatos problemų, susijusių su per dideliu druskos vartojimu, rizika.
Kaip pakeisti maisto gaminimo įpročius
? Iš naujo pratinti save sūdyti maistą po gaminimo gali būti sunku, ypač jei esate įpratę prie kitokio gaminimo būdo. Tačiau tai pakankamai paprasta, jei laikysitės kelių paprastų taisyklių:
- Pirmiausia, virdami ar kepdami pabandykite gaminti maistąbe druskos. Nustebsite, kiek daug skonio maisto produktai turi patys savaime.
- Įberkite druskos pagal skonį: Kai maistas bus paruoštas, paragaukite ir, jei reikia, įberkite druskos.
- Eksperimentuokite su kitais prieskoniais: Vietoj druskos galite naudoti įvairias žoleles ir prieskonius, kurie suteiks patiekalams unikalų skonį.
Keisti įpročius niekada nėra lengva, tačiau pereiti prie maisto sūdymo po gaminimo yra investicija į savo sveikatą ir skonį. Nepamirškite, kad paprasčiausias maisto gaminimo įpročių pakeitimas gali būti labai naudingas visam jūsų organizmui.
