Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl kepdami jie maišo augalinį aliejų ir sviestą?

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugelis namų šeimininkių žino, kad sviestas gali pagerinti beveik bet kurio patiekalo skonį ir aromatą. Tačiau kepant jis gali iškrėsti žiaurų pokštą – per anksti pridegs ir sugadins tą patį skonį bei aromatą. Tad ką daryti, jei norite kažko skanaus, aromatingo ir be staigmenų?

Kodėl negalima kepti gryname svieste?

Sviestas turi žemą degimo temperatūrą – grynas produktas pradeda degti jau esant 150 laipsnių temperatūrai. Jei produktą kepsite aukštoje temperatūroje arba ilgai, galite sugadinti patiekalą – sviestas paruduos ir įgaus nemalonų skonį. Norint gauti visus sviesto privalumus kepant, geriau jį sumaišyti su augaliniu aliejumi. Pastarasis gali atlaikyti 200–250 laipsnių temperatūrą, o sumaišius su sviestu, bendra degimo temperatūra tampa aukštesnė ir degimas nevyksta. Be to, sviestas yra daug brangesnis nei augalinis aliejus, todėl aliejų mišinio naudojimas leidžia sutaupyti, tačiau nepakenkiant patiekalo skoniui.

Kokius patiekalus geriausia virti su augalinio aliejaus ir sviesto mišiniu?

Įvairių rūšių aliejų derinys puikiai tinka patiekalams, kuriems reikia apetitiško plutelės, pavyzdžiui, kotletams, kopūstų kepsniams, šniceliams, plaktiems kiaušiniams (tiems, kurie mėgsta skystą trynį ir traškius kraštus).

Rekomenduojame:  Markizės salotos Naujųjų metų išvakarėse. Atradau puikų šventinių salotų skonį

Pavyzdžiui, kepsnio kepimo technologija daro prielaidą, kad dėl šio sviesto gausite karamelės plutelę, o mėsos skonis taps subtilesnis. Tačiau, kaip minėta aukščiau, svieste yra pieno baltymų ir cukrų, kurie aukštoje temperatūroje greitai dega. Todėl pirmiausia turėtumėte naudoti augalinį aliejų, o sviestą dėti arčiau pabaigos.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.