Apie salotas žinoma gana daug informacijos. Šis patiekalas yra vienas seniausių mūsų planetoje
. Pirmosios salotos buvo labai primityvios. Jas sudarė nedaug ingredientų. Šie produktai augo tiesiog po žmonių kojomis. Pirmosios salotos buvo sukurtos iš žalumynų – krapų, svogūnų plunksnų ir druskos
. Sunku patikėti, kad iš tokio skurdaus patiekalo galėjo išaugti daugybė skirtingų rūšių. Šiais laikais salotų kūrimas yra kulinarijos menas. Papasakosime apie vokiškas salotas, paprastas ir kartu skanias.
Vokiškų salotų ingredientai:
- Bulvės – 5 vnt;
- augalinis aliejus – 2 valg;
- citrinos sultys – 2 valg;
- Druska – 1/3 šaukštelio;
- Juodųjų pipirų – 1/3 šaukštelio;
- petražolių – ryšulėlis;
- Sūdyti agurkai – 5 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- Rūkyta dešra – 150 g;
- prancūziškos garstyčios – 1 šaukštelis;
- Majonezas – 3 šaukštai.
Vokiškų salotų paruošimas:
Išvirkite bulves, kol bus paruoštos, nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Bulves ištepkite augaliniu aliejumi ir citrinos sultimis, pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais
. Susmulkinkite petražoles, jomis pabarstykite bulves. Sūdytus agurkus supjaustykite mažais pusžiedžiais, sudėkite ant bulvių
. Rūkytą dešrą supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną supjaustykite mažais kubeliais, svogūnus ir dešras sudėkite į salotas
. Indą užpilkite majonezu ir garstyčiomis, gerai išmaišykite
.
Rezultatas – turime paprastas, bet sočias salotas. Jas galima ruošti ir kaip užkandį, ir šventiniam stalui.