Sekite mus Facebook'e!
Europinė jūrų lydekos yra neriebi ir mažai kaloringa žuvis, turinti daug naudingų medžiagų. Šios žuvies privalumais galima vadinti lengvą organizmo virškinamumą, vitaminų A, C, E, PP, B1, B2, B6 ir B9 bei mineralinių medžiagų kiekį. Pavyzdžiui, jūros lydekos turi kalcio, magnio, natrio, kalio, fosforo, geležies, jodo, mangano, vario ir cinko
. Reguliarus jūros lydekų vartojimas padeda gerinti medžiagų apykaitą, stiprina imunitetą, normalizuoja nervų sistemą ir palaiko širdies ir kraujagyslių sistemos sveikatą.
Dėl šių priežasčių jūros lydekų nereikėtų išbraukti iš savo mitybos raciono. Verta išmokti gaminti šią žuvį, kad ji būtų skani visai šeimai
. Yra lengvų ir greitų jūros lydekos gaminimo receptų.
Ingredientai keptai jūros lydekai:
- Ingredientai: jūros lydekos – 1 kg;
- Kiaušinis – 2 vnt;
- Flour;
- Druska – ½ šaukštelio.
Keptos jūros lydekos paruošimas:
Išvalykite jūros lydeką nuo pelekų, žiaunų, galvos ir uodegos, pašalinkite vidų ir juodas plėveles. Supjaustykite žuvį porcijomis, palaukite, kol ji visiškai ištirps
. Išplakite kiaušinius su druska, pabarstykite jūros lydekos gabalėlius miltais.
Apvoliokite gabalėlius kiaušinių mišinyje, tada apvoliokite juos miltuose.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant vidutinės ugnies iš visų pusių apkepkite jūros lydeką.
Gausi auksinę plutelę, o viduje – minkštą žuvies mėsą.
Iškeptą jūros lydeką galima patiekti su grūdais arba bulvėmis.
