Sekite mus Facebook'e!
Sluoksniuotos tešlos pyragas su gardžiu sūrio įdaru – kas gali būti skaniau už tokį paprastą skanėstą.
Ruošiant reikės tokių ingredientų:
–
miltų, 2 puodeliai
; – kefyro, 1 puodelis
; – druskos, cukraus pagal skonį.
Įdarui paruošti paimkite:
–
Iš visų komponentų suminkykite minkštą, bet elastingą tešlą
.
Uždenkite indą plėvele ir padėkite į šiltą vietą 40 minučių.
Išminkykite tešlą ir padalykite ją į 2 dalis. Kiekvieną iš jų iškočiokite, patepkite ištirpintu sviestu, susukite į glaudų ritinėlį ir uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą 30-40 minučių.
Imkite bet kokio skonio kietąjį sūrį, bet bus skaniau, jei tai bus sūrus sūris. Sutarkuokite jį stambia tarka ir sumaišykite su smulkintomis žolelėmis: krapais ir petražolėmis ryšulėlyje.
Suktinukus perpjaukite į kelias dalis, kiekvieną jų susukite plonu sluoksniu, supjaustykite kvadratėliais. Į kiekvieno jų vidurį dėkite įdaro, suvyniokite vokelius
. Įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite vokelius iš abiejų pusių, kol paruduos.
Dėkite juos ant popierinių rankšluosčių, kad nusivarvėtų aliejaus perteklius, ir perkelkite į lėkštę. Jei norite, galite pabarstyti šiek tiek picos prieskonių – išeis originalu.
