Sekite mus Facebook'e!
Kefyras yra universalus produktas, kurį galima naudoti bandelėms gaminti. Jis suteikia tešlai ypatingo minkštumo ir oro. Šios tešlos pagrindu galima kepti pyragus su bet kokiu įdaru: uogų, vaisių, varškės, mėsos ar žuvies.
Taip pat švelnios ir kvapnios kefyro bandelės su šokolado, riešutų ar džiovintų vaisių priedais bus puikus skanėstas svečiams arba naminis gardėsis visai šeimai. Blyneliai
, blyneliai, sausainiai – viską galima paruošti ant tešlos su kefyro priedu
. Keptuvėje kefyro pagrindu paruoškime lengvas purias bandeles.
Ingredientai: kefyras, kefyras, kefyras, kefyras, kefyras, kefyras, kefyras:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Kefyras – 250 ml;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Sūris – 100 g;
- Dešra – 100 g;
- Miltai – 450 g;
- kepimo milteliai – 10 g;
- petražolės – 10 g.
Kefyro bandelių paruošimas:
Į dubenį į kiaušinius supilkite kefyrą, suberkite druską ir cukrų, išmaišykite. Sūrį ir dešrą sutarkuokite stambia tarka, susmulkinkite petražoles
. Į kiaušinių masę sudėkite dešrą, sūrį ir žoleles, išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius ir
išminkykite
elastingą, minkštą tešlą
. 10 minučių palikite tešlą po celofanu, tada iškočiokite į plokščią duoną, kurios skersmuo lygus keptuvės skersmeniui.
Padalykite plokštainį į 8 trikampius, kiekvieną jų dėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi ir
kepkite bandeles iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Gaunamos paprastos purios bandelės. Šis tingus receptas tinka žmonėms, kurie nemėgsta ilgai vargti su tešla.
