Sekite mus Facebook'e!
Paprastas, daugeliui nuo vaikystės pažįstamas receptas, tereikia kefyrą sumaišyti su bet kokia uogiene ir miltais, ir gausite kvapnų ir saldų pyragą arbatai.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
- kefyro ir uogienės po 1 puodelį;
- kiaušinių, 2 vnt;
- geriamosios sodos, 1 šaukštelis;
- cukraus, 50 g;
- augalinis aliejus, 60 ml;
- miltai, 300 g.
Kepimo procesas
Imkite bet kokią uogienę pagal savo skonį, jei norite saldumo ir rūgštumo balanso, galite pabandyti su abrikosų, serbentų, slyvų ir vyšnių.
Persijokite miltus ir sumaišykite su kepimo soda,
išmaišykite
.
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir plakite plaktuvu, kol pastarasis ištirps
.
Įpilkite augalinio aliejaus ir išmaišykite mišinį. Supilkite
uogienę
ir išmaišykite. Sausąją dalį sumaišykite su skystuoju pagrindu ir užmaišykite vientisą tešlą be gumuliukų
.
Kepimo skardą arba formą išklokite pergamentu, patepkite augaliniu aliejumi ir supilkite tešlą, išlyginkite ją.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių, bet žiūrėkite savo orkaitės
. Atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra ir patiekite prie arbatos.
Purus, drėgnas, kvepiantis mėgstamos uogienės skoniu, kaip tik prie arbatos.
Jei norite, vietoj cukraus pudros galite užpilti ištirpinto šokolado arba iš tirštos grietinės ir cukraus pudros pasigaminti greitą kremą.
