Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kazachų užkandis vietoj įprastų vasaros salotų. Skanus marinatas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kazachstano užkandis iš pomidorų su svogūnais, česnakais ir krapais naminiame marinate jau seniai užsitarnavo universalaus šašlyko ir kitų mėsos patiekalų priedo statusą. Lengvas ir lengvai paruošiamas, jis derina daržovių šviežumą su aštriu augalinio aliejaus, obuolių sidro acto ir prieskonių užpilu. Dėl išankstinio marinavimo šaldytuve užkandis įgauna sodrų skonį.

Sudedamosios dalys:
pomidorai – pagal skonį, supjaustyti griežinėliais
svogūnas 1 didelis svogūnas arba 2 maži, supjaustyti žiedais
smulkiai supjaustytų krapų, pagal skonį
smulkinto česnako, pagal skonį
augalinis aliejus marinatui
obuolių sidro actas marinatui
druskos pagal skonį
šiek tiek cukraus, kad subalansuotų skonį
džiovinto baziliko pagal skonį
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
maltų raudonųjų pipirų (nebūtina), pikantiškumui

Paruošimas:

Pomidorus supjaustykite griežinėliais, o svogūną – žiedais. Smulkiai supjaustykite krapus ir susmulkinkite česnaką. Pomidorus sudėkite į lėkštę, sluoksniais dėdami po svogūną, kiekvieną sluoksnį pabarstydami krapais ir česnaku. Marinatui sumaišykite augalinį aliejų, obuolių actą, druską, cukrų, baziliką, juoduosius ir raudonuosius pipirus ir gerai išmaišykite.

Užpilkite gautu padažu daržoves. Užkandį uždenkite maistine plėvele ir bent kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą, kad daržovės prisigertų marinato ir prieskonių aromatų.

Rekomenduojame:  Tai naudinga kiekvienai šeimininkei. Šios salotos valgomos vienu metu: skanios ir nebrangios.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.