Sekite mus Facebook'e!
Kaštonų sausainiai – išskirtinis ir originalus skanėstas, išpopuliarėjęs ne tik Rusijoje, bet ir užsienyje. Pavadinimas kilo nuo būdingos kaštoną primenančios formos, dėl kurios šie sausainiai atrodo labai patraukliai ir apetitiškai.
Sudėtinga tekstūra, malonus skonis ir aromatas – visa tai daro „Kaštonus” tikra bet kokio stalo puošmena, nesvarbu, ar tai būtų šventinis pokylis, ar jaukus vakaras prie arbatos.
Pagrindiniai sausainių gamybos ingredientai yra miltai, cukrus, tryniai ir paprastai riešutai arba šokoladas, kurie suteikia papildomo gilumo ir skonio sodrumo
.
Dažnai receptūroje naudojami graikiniai riešutai, kurie sausainiams suteikia nepakartojamą riešutų skonį.
Tešlos ingredientai:
- Sviestas – 250 g;
- miltai – 320 g;
- tryniai – 4 vnt;
- grietinė – 3 šaukštai;
- vanilinio cukraus – 10 g.
Glajui skirti ingredientai:
- cukrus – 180 g;
- kakavos – 2 valg;
- pieno – 7 valgomieji šaukštai;
- sviesto – 50 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- graikiniai riešutai.
Sausainių „Kaštonai” paruošimas:
Į miltus sudėkite šaltą sviestą, įtrinkite jį su miltais iki trupinių būsenos. Į trupinius suberkite vanilinį cukrų, įmaišykite grietinę
. Išvirkite trynius ir juos smulkiai sutarkuokite į tešlą. Surinkite tešlą į nelipnų ir elastingą gumulą, dar minutę minkykite ją miltuose ant stalo.
Padalykite tešlą į 20 dalių po 35 g, suformuokite gumulus
.
Iš jų suformuokite storus paplotėlius, į jų
vidų
sudėkite graikinius riešutus
, tada užspauskite juos tešlos viduje ir suformuokite apvalius „kaštonus”.
Dėkite sausainius ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 18-20 minučių.
Kol sausainiai aušta, paruoškite glajų: puode sumaišykite kakavą su cukrumi ir pienu. Mišinį užvirinkite ant vidutinės ugnies ir virkite minutę
. Į karštą mišinį supilkite sviestą, maišykite, kol jis visiškai ištirps. Sausainius panardinkite į glajų, visiškai padengdami juos šokolado mišiniu.
Taip pat galite susmulkinti citrininius vaflius ir sausainius pamerkti į glajų su daugiau vaflių trupinių.
Vietoj riešutų galite kepti sausainius su vyšniomis, svarbiausia iš anksto pašalinti kauliukus ir atsikratyti uogų drėgmės pertekliaus. Gausis skanūs ir gražūs sausainiai „Kaštonas”.
