Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kasmet jį gaminu šventiniam stalui. Aromatingas pyragas: kremas kaip obuolių pudingas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugeliui žmonių tortai ir pyragai yra dvi visiškai skirtingos kepinių rūšys. Tortai priklauso desertų kategorijai, o pyragai – bandelių kepinių kategorijai. Tačiau sumanūs konditeriai sugebėjo sujungti šias dvi kepinių rūšis taip, kad sukūrė kažką originalaus.

Žinoma, tortai kilę iš pyragų

.

Iš pradžių tešla pyragams ir biskvitiniams pyragams buvo ruošiama panašiai. Tik vėlesniu laikotarpiu konditeriai pradėjo eksperimentuoti, pasiekdami poringesnę ir impregnavimui tinkamą tekstūrą.

Esame pasirengę parodyti jums įdomaus torto- pyrago, galinčio užkariauti jūsų svečius ir gimtadienį švenčiantį berniuką, receptą.

Torto pyrago ingredientai:

  • Vištienos kiaušiniai – 2 vnt;
  • citrinos sultys: – citrinų sultys: – kiaušiniai – 2 vnt;
  • cukraus – 140 g;
  • obuolys – vnt;
  • vanilinio cukraus – 20 g;
  • grietinėlė – 180 g;
  • augalinis aliejus – 80 ml;
  • kukurūzų krakmolas – 2 šaukštai;
  • sviestas – 50 g;
  • kiaušinio trynys – vnt;
  • miltai – 350 g;
  • pienas – 400 ml;
  • raugas – 8 g.

Pyrago paruošimas:

Į gilų dubenį įmuškite porą kiaušinių, 100 g paprasto ir 10 g vanilinio cukraus.

Rekomenduojame:  "Delikatesinis pieno mergaitės tortas" - jau penkerius metus gaminu tik šį tortą. Receptas be mirkymo ir pyragų iškočiojimo

Tada supilkite augalinį aliejų ir ištirpintą sviestą, toliau maišykite iki vientisos masės. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, persijokite į kiaušinių mišinį, išminkykite nelipnią, elastingą tešlą

. ¼

tešlos sudėkite į maišelį ir padėkite į šaldytuvą. Likusią tešlą rankomis paskirstykite ant 22 cm skersmens formos dugno ir sienelių. Suformuotą pyrago dugną įdėkite į šaldytuvą 15 minučių.

Išimkite obuolį iš žievelės ir sėklų dėžutės. Supjaustykite obuolį plonomis skiltelėmis ir sudėkite į keptuvę su 10 g cukraus. Troškinkite obuolius 5 minutes ant vidutinės ugnies, nepamiršdami įpilti citrinos sulčių

. Kremui puode sumaišykite pieną su kiaušinio tryniu, kukurūzų krakmolu, 30 g granuliuoto cukraus ir vaniliniu cukrumi

.

Suplakite produktus ir virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės

. Nuimkite tirštą masę nuo ugnies, į ją įmaišykite grietinėlę ir išmaišykite kremą. Į kremo pagrindą sudedame karamelizuotus obuolius, komponentus sumaišome

. Kremą dedame ant anksčiau suformuotos tešlos formos dugno.

Каждый год готовлю на праздничный стол. Ароматный торт-пирог: крем, как яблочный пудинг

Tolygiai paskirsčius įdarą, kremo paviršių reikia patepti ¼ šaltos tešlos.

Paruošiame orkaitę – įkaitiname iki 180 laipsnių

Rekomenduojame:  Tortas "3 stiklinės" be svarstyklių ir maišytuvo. Sultingas be impregnavimo: skanus desertas ant kefyro

.

Pyragą kepkite, kol pluta paruduos.

Каждый год готовлю на праздничный стол. Ароматный торт-пирог: крем, как яблочный пудинг

Patiekdami nepamirškite pyrago pabarstyti cukraus pudra.

Каждый год готовлю на праздничный стол. Ароматный торт-пирог: крем, как яблочный пудинг

Perpjautas pyragas- pyragas labai sultingas ir nepaprastai gražus.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *