Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kasdienis pyragas: receptas, kuris tiks visiems be išimties

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kepimas siejamas su namų šiluma ir jaukumu. Juk daugelis iš mūsų vaikystėje lankydavomės pas močiutes, ir jos kepdavo tešlą pyragams. Tai buvo pats mėgstamiausias delikatesas. Patyrusios šeimininkės kepė ir naminę duoną. Tai apskritai ypatingas menas. Tokiuose namuose visada buvo jaučiama harmonija.

Iš pyragų dažniausiai pirmenybė teikiama šarlotei. Ji universali ir ruošiama daugelyje šalių. Tačiau yra ir daugybė kitų įdomių kepinių rūšių. Pagal itališką receptą pagamintas pyragas gali būti vadinamas gana patraukliu. Jis turi originalesnį skonį ir suteikia namų jaukumui itališko dvelksmo.

Desertui paruošti reikės:

  • 200 g sviesto;
  • 300 g miltų;
  • 1 arb. šaukštelis kepimo miltelių;
  • 1 šaukštelis vanilino;
  • 100 g cukraus;
  • 2 tryniai;
  • 4 šaukštai grietinės;
  • žiupsnelis druskos.

Įdaras:

  • 400 g varškės sūrio;
  • 100 g cukraus;
  • 1 kiaušinis;
  • 3 baltymai;
  • 100 g kondensuoto pieno;
  • žiupsnelis druskos.

Naudojamas suminkštintas sviestas. Į jį įberiami miltai, kepimo milteliai, vanilė ir druska. Visa tai virsta vienalyte mase, panašia į tešlą. Į ją įdedama grietinė, tryniai ir cukrus. Viskas vėl gerai išmaišoma. Masė turi būti elastinga ir lipni.

Rekomenduojame:  Tortas iš mano vaikystės: desertas „Vėžlys“

Ją reikia padalyti į dvi dalis: didesnę ir mažesnę. Didesnę dalį reikia sususukti į rutulį ir 20 minučių padėti į šaldytuvą. Mažesnę – rutulio pavidalu – į šaldiklį. Abi tešlos dalis reikia suvynioti į plėvelę arba paslėpti maišelyje.

Varškės sūris sumaišomas su cukrumi ir kiaušiniu ir sutrinamas į vientisą masę. Atskirai baltymai išplakami su druska iki baltų putų. Į juos įberiama cukraus ir masė vėl plakama, kol gaunamos stabilios viršūnės.

Kepimo indas išklojamas kepimo popieriumi. Ant dugno dedamas didelis tešlos gabalas, išlyginamas ir suformuojami kraštai. Ant viršaus dedamas įdaras, išlyginamas ir ant jo dedama baltymų masė. Sušalusi tešla sutarkuojama, o pyragas pabarstomas trupiniais. Kepamas orkaitėje 160 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Tada viršus patepamas kondensuotu pienu. Papildomai galite papuošti kokoso drožlėmis.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.