Sekite mus Facebook'e!
Bulvių ir varškės apkepai – įdomus ir skanus patiekalas, kuriame dera bulvių maistingumas ir švelni varškės tekstūra. Dėl šio derinio bulvytės tampa ypač minkštos viduje, o išorėje įgauna apetitą keliančią auksinę plutelę.
Šis patiekalas tinka ir pusryčiams, ir lengviems pietums ar vakarienei. Dėl nesudėtingos sudėties ir turimų ingredientų jį lengva paruošti namuose.
Įdėjus grietinės, šviežių daržovių ar prieskoninių žolelių, bulvių ir varškės apkepai taps visaverčiu ir subalansuotu patiekalu, kuriuo mėgausis visa šeima.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: bulvės – 250 g;
- varškės – 200 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- dešra – 70 g;
- miltai – 5 šaukštai;
- druskos – ⅓ šaukštelio;
- pipirai;
- česnakas;
- raudonėlis.
Bulvių ir sūrio varškės paplotėlių paruošimas:
Išvirkite nuluptas bulves, kol jos bus paruoštos, sutrinkite jas, sudėkite varškę. Į varškės ir bulvių masę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, džiovintų česnakų, raudonėlių ir išmaišykite.
Dešrą smulkiai supjaustykite ir sudėkite į varškės ir bulvių
masę.
Tešlą iškočiokite maždaug 1 cm storio sluoksniu ir šratinuku išpjaukite nedidelius apskritimus.
Keptuvėje su augaliniu aliejumi iš abiejų pusių apkepkite mažus paplotėlius, kol paruduos.
Iš paprastų ingredientų gausite aromatingas skanias frikatas. Į dešrelių įdarą pagal skonį taip pat galite įdėti sūrio ir žolelių.
