Sekite mus Facebook'e!
Pyragų kepimas – kruopšti užduotis. Tam reikia tam tikrų įgūdžių ir technikos, taip pat konditerijos žinių. Todėl pagalvokite apie šeimininkes, kurios anksčiau nėra gaminusios naminių tortų.
Daugelis jų nežino, kad, pavyzdžiui, galima ruošti tortus Kalėdoms ar Naujiesiems metams
.
Šios šventės dėl kažkokių priežasčių desertai aplenkiami. Tačiau verta bent kartą paruošti tortą šiai šventei
. Gaminimo procesas sukurs šventinę atmosferą, suvienys šeimą. Rezultatas bus skanus ir saldus desertas.
Kalėdinio pyrago ingredientai:
- Vištienos kiaušiniai – 10 vnt;
- kreminis sūris – 300 g;
- druskos – 2 žiupsneliai;
- cukraus – 230 g;
- miltai – 60 g;
- 33 % grietinėlės – 400 ml;
- malti lazdyno riešutai – 200 g;
- vanilinio cukraus – 8 g;
- rauginimo medžiaga – šaukštelis;
- kakavos – 15 g;
- kukurūzų krakmolas – 120 g;
- šokoladas – 200 g;
- pieno – litras;
- sviestas – 200 g.
Kalėdinio pyrago paruošimas:
Į indą įmušame 6 kiaušinius, įberiame žiupsnelį druskos ir 80 g cukraus pudros. Sudedamąsias dalis mikseriu išplakame iki nestabilių viršūnių
. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, supilame į gautą kiaušinių kremą. Į išminkytą tešlą įmaišome susmulkintus lazdyno riešutus ir supilame į 24×24 cm kepimo formą.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, kepame biskvitą pusvalandį. Tuo metu puode sumaišykite kiaušinius, druską, 100 g cukraus ir kukurūzų krakmolą
. Į kiaušinių masę supilkite pieną ir gerai išplakite. Ant vidutinės ugnies nuolat maišydami virkite mišinį, kol sutirštės
. Nukelkite nuo ugnies, į karštą mišinį įmaišykite sviestą. Padalykite kremą į dvi lygias dalis ir sudėkite į dubenėlius
. Į vieną iš dubenėlių suberkite šokoladą ir kakavą, gerai išmaišykite, kol kremas įgaus gražią rudą spalvą. Į šokoladinį kremą suberkite likusius riešutus, o į baltą pieno kremą įberkite vanilinio cukraus.
Biskvitą perpjaukite į dvi horizontalias dalis, vieną iš jų aptepkite šokolado ir riešutų kremu.
Antrąjį biskvitą dėkite ant šokolado sluoksnio ir paviršių aptepkite vaniliniu kremu.
Į grietinėlę supilkite 50 g granuliuoto cukraus ir plakite mikseriu, kol susidarys stovinčios viršūnės. Į kremą
supilkite
kreminį sūrį ir maišytuvu išmaišykite iki vientisos masės.
Paruoštu kremu papuoškite torto viršų
.
Leiskite tortui sustingti šaldytuve apie 4-5 valandas.
Kalėdinį tortą galite papuošti spanguolėmis ir baltuoju šokoladu.
Išsamus vaizdo įrašas su receptu
:
Gausite nepaprastą riešutų, šokolado ir vanilės mišinį.
