Sekite mus Facebook'e!
Įdarytos paprikos – tai patiekalas, žinomas daugelyje pasaulio virtuvių. Tai saldžioji paprika, įdaryta ryžių, mėsos ir daržovių mišiniu, pagardintu prieskoniais.
Įdarytos paprikos
gali būti gaminamos
su įvairių rūšių mėsa: jautiena, kiauliena, vištiena arba kalakutiena
.
Daržovių sudedamoji dalis taip pat priklauso nuo recepto ir
virėjo
pageidavimų
.
Prie maltos mėsos dažnai pridedama ryžių, kurie patiekalui suteikia ypatingą tekstūrą ir padaro jį maistingesnį.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: bulgariški pipirai – 7 vnt;
- Įdaryta mėsa – 700 g;
- ryžiai – 70 g;
- svogūnai – 3 vnt;
- morkos – 2 vnt;
- česnakas – 4 skiltelės;
- pomidorų pasta – 70 g;
- grietinė – 100 g;
- Vanduo – 500 ml;
- Druska – šaukštelis.
Įdarytų paprikų paruošimas:
Išvirkite ryžius, kol jie bus pusiau išvirę. Svogūną supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite, daržoves pakepinkite, kol suminkštės, pasūdykite.
Sumaišykite maltus ryžius
, pakepintus
svogūnus ir morkas, įspauskite česnako skilteles
.
Maltą mėsą pasūdykite ir pabarstykite pipirais, visus produktus gerai išmaišykite
. Iš paprikų pašalinkite kotelius ir kepurėles, išimkite vidų. Kiekvieną papriką įdarykite malta mėsa, vertikaliai sudėkite į puodą.
Padažui pomidorų pastą sumaišykite su grietine, supilkite vandenį ir išmaišykite. Padažą supilkite ant paprikų, jis turėtų padengti po ½ kiekvienos paprikos
. Jei padažo lygis mažesnis, verta į puodą įpilti vandens.
Paprikas virkite, kol užvirs, tada uždenkite ir troškinkite 40 minučių.
Išvirtas įdarytas paprikas galite iš karto patiekti į stalą. Tai sultingas ir sotus patiekalas, kuris tinka su bet kokiu garnyru.
