Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip užšaldyti žaliuosius svogūnus žiemai ir neprarasti jų skonio savybių

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Žalieji svogūnai yra ne tik aromatingas patiekalų priedas, bet ir tikras vitaminų bei mineralų šaltinis. Ryškus jų skonis ir gaivus aromatas gali pagerinti bet kokį patiekalą. Tačiau kaip išsaugoti visą šią skonio paletę žiemai? Atsakymas paprastas – užšaldykite!

Kodėl verta šaldyti žaliuosius svogūnus?

  • Skonio išsaugojimas ir nauda sveikatai. Šaldymas išsaugo daugumą žaliuosiuose svogūnuose esančių vitaminų ir mineralų.
  • Taupo laiką. Visada turėkite po ranka šviežių žolelių mėgstamiausiems patiekalams gaminti.
  • Lengva naudoti. Užšaldytus svogūnus lengva pridėti prie bet kokio patiekalo.

Kaip teisingai užšaldyti svogūnus?

  • Paruošimas. Kruopščiai nuplaukite žaliuosius svogūnus ir nusausinkite juos popieriniais rankšluosčiais. Supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
  • Greitas užšaldymas. Supjaustytus svogūnus vienu sluoksniu išdėliokite ant kepimo skardos ir 1-2 val. padėkite į šaldiklį. Tai padės išvengti gabalėlių sulipimo.
  • Pakavimas. Perdėkite užšaldytus svogūnus į sandarius indus arba šaldymo maišelius, pašalinkite oro perteklių ir sandariai uždarykite.
  • Laikymas. Maišelius dėkite į šaldiklį -18 °C temperatūroje. Tokiomis sąlygomis žaliuosius svogūnus galima laikyti iki 3-4 mėnesių.
Rekomenduojame:  Leidžiu vaikams valgyti 200 gramų per dieną: aviečių pastilės „Slastena“

Ar prieš užšaldant reikia blanširuoti žaliuosius svogūnus? Blanšavimas (apdorojimas verdančiu vandeniu) naudojamas kai kurių daržovių spalvai ir tekstūrai išsaugoti. Tačiau žaliųjų svogūnų blanširuoti nebūtina. Žali šaldyti svogūnai geriau išlaiko savo skonį ir aromatą

. Kaip naudoti šaldytus žaliuosius svogūnus? Šaldytų žaliųjų svogūnų galima dėti į bet kokius patiekalus: sriubas, padažus, omletus, troškinius, mėsos patiekalus. Prieš naudojimą jų nereikia atitirpinti – tiesiog įdėkite į patiekalą

. Ar užšaldžius žaliųjų svogūnų skonis pasikeičia? Taip, po užšaldymo žalieji svogūnai gali šiek tiek prarasti savo skonį ir tapti šiek tiek minkštesni. Tačiau jie vis tiek išlieka skanūs ir aromatingi.

Užšaldymas yra paprastas ir veiksmingas būdas išsaugoti žaliuosius svogūnus žiemai. Laikydamiesi mūsų rekomendacijų, galėsite mėgautis šviežiu šių nuostabių žaliųjų svogūnų skoniu ištisus metus.

Mitybos specialisto patarimai

  • Užšaldykite įvairių rūšių žalumynus – krapus, petražoles, bazilikus. Taip galėsite sukurti įvairių skonių derinių.
  • Pabandykite užšaldyti žaliuosius svogūnus, sumaišytus su kitomis aromatinėmis žolelėmis. Tai suteiks jūsų patiekalams ypatingo žavesio.
  • Užšaldykite žaliuosius svogūnus nedidelėmis porcijomis, kad galėtumėte juos lengvai panaudoti.
Rekomenduojame:  Holodets "Stalas" - skaniausias šventinis receptas. Per daugelį metų išbandytas

Šaldyti žalieji svogūnai yra nepakeičiamas produktas bet kurioje virtuvėje. Jo pagalba visus metus galėsite ruošti skanius ir sveikus patiekalus.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 1 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *