Sekite mus Facebook'e!
Keptos daržovės yra puikus užkandis kiekvienai iškylai ir vakarienei, jos puikiai dera su kitais užkandžiais ir garnyrais. Tokios daržovės ne tik labai sveikos.
Paruošti reikės šių ingredientų:
- cukinijos, pusės;
- paprikos, 2 vnt;
- baklažano, 1 vnt;
- druskos, paprikos, pipirų, kvapiųjų žolelių;
- augalinis aliejus, 100 ml;
- trečdalio citrinos sulčių;
- džiovintas arba šviežias česnakas;
- žolelės.
Gaminimo procesas
Baklažanus ir saldžiąsias paprikas, cukiniją supjaustykite trumpomis juostelėmis. Geriau rinktis jauną cukiniją, kad nereikėtų nupjauti minkštimo su didelėmis sėklomis, kurios bus kietos ir neskanios
. Lėkštę išklokite pergamentu ir išdėliokite daržoves, jas pasūdykite, papipirinkite, pabarstykite paprikomis ir pipirų, itališkų arba Provanso žolelių mišiniu
.
Apšlakstykite augaliniu aliejumi ir kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 15 min.
Augalinį aliejų sumaišykite su citrinos sultimis, česnakų milteliais arba trintu česnaku, druska pagal skonį. Į šį padažą pagal skonį taip pat galite įdėti aromatinių žolelių. Supilkite daug smulkintų žolelių ir gerai išmaišykite
. Atvėsusias, iškeptas daržoves sudėkite į indą ir užpilkite padažu, išmaišykite ir uždenkite dangčiu.
Siųskite užkandį į šaldytuvą, kad atvėstų, ir palaikykite 30-60 minučių.
Gardus, kvapnus ir labai skanus užkandis, turintis daug naudingų medžiagų.
