Sekite mus Facebook'e!
Salotos yra vienas seniausių patiekalų žmonijos istorijoje. Salotos ruošiamos paprastai ir net primityviai. Todėl salotos pradėtos ruošti senovės Romoje ir senovės Graikijoje. Žinoma, šiose valstybėse tada buvo labai modernių patiekalų. Tačiau salotos tam nepriklauso. Romoje salotos buvo sportininkų patiekalas. Ją sudarė žolelių sumaišymas su svogūnais ir druska.
Kadangi druska buvo brangi, jos negalėjo sau leisti dažnai ne visi imperijos gyventojai.
Dabar salotos ruošiamos visiškai kitaip. Paruoškime šiuolaikines salotas su pupelėmis.
Pupelių salotų ingredientai:
- pupelės;
- marinuotas agurkas;
- augalinis aliejus;
- petražolės;
- svogūnai;
- druska;
- juodieji pipirai;
- cukrus;
- obuolių sidro actas;
- garstyčių sėklos.
Pupelių salotų paruošimas:
Svogūnus supjaustykite ketvirčiais žiedų, į dubenį supilkite cukrų, druską ir actą
. Svogūnus
užpilkite
verdančiu vandeniu ir palikite marinuotis 10 minučių
.
Į skystį supilkite garstyčias, įpilkite 100 ml augalinio aliejaus, įberkite juodųjų pipirų ir minutę plakite panardinamuoju mikseriu. Supjaustykite
nedidelius marinuotus agurkus, sudėkite juos prie pupelių
.
Smulkiai supjaustykite petražoles ir kartu su marinuotais svogūnais sudėkite į salotas
. Salotas užpilkite padažu ir gerai išmaišykite
.
Rezultatas – gauname lengvas salotas su pupelėmis. Salotų ingredientų kiekį galima nustatyti pagal savo skonį.
