Sekite mus Facebook'e!
Kas iš mūsų nemėgsta skanių blynų pusryčiams ar popietiniam užkandžiui? Ypač populiarūs kefyro blynai. Jie paruošiami greitai, o rezultatas visada būna skanus. Tačiau pasitaiko, kad blyneliai nepakyla ir išeina plokšti. Kodėl taip nutinka ir kaip pagaminti tobulus blynelius, suprasime šiame straipsnyje.
Kodėl bulvytės nekyla?
Pagrindinė priežastis, dėl kurios kepiniai nekyla, yra kepimo technologijos pažeidimas. Dažniausiai pasitaikančios klaidos:
- Neteisingas kefyras. Kefyras turi būti rūgštus, geriausia trijų ar keturių dienų senumo. Būtent kefyro rūgštingumas reaguoja su soda, išsiskiria anglies dioksidas, dėl kurio blynai iškyla.
- Šalti ingredientai. Kiaušiniai ir kefyras turėtų būti kambario temperatūros. Šalti ingredientai sulėtina sodos reakciją ir blynai gali nepakilti.
- Per skysta tešla. Blynų tešla turi būti tiršta. Jei tešla bus skysta, blyneliai išsisklaidys ant keptuvės ir taps plokšti.
- Per anksti įmaišyta kepimo sodos. Sodos reikėtų dėti pačioje pabaigoje, prieš pat kepimą. Jei sodos įdėsite anksčiau, ji per anksti išskirs anglies dioksidą ir blyneliai susigers.
Purių blynelių paslaptys
Kad blyneliai visada būtų purūs ir orūs, vadovaukitės šiais patarimais:
- Pasirinkite tinkamą kefyrą. Kefyras turi būti rūgštus, geriausia trijų ar keturių dienų senumo.
- Paruoškite ingredientus. Kiaušinius ir kefyrą prieš tai išimkite iš šaldytuvo, kad jie būtų kambario temperatūros.
- Išsijokite miltus. Persijoję miltus, suteiksite jiems deguonies ir tešla taps puresnė.
- Nemaišykite tešlos per ilgai. Kuo ilgiau maišysite tešlą, tuo daugiau glitimo susidarys ir blyneliai gali tapti kieti.
- Kepkite ant gerai įkaitintos keptuvės. Įkaitinta keptuvė padės blyneliams greitai pakilti.
Žingsnis po žingsnio kefyro paplotėlių receptas
Ingredientai:
- Miltai – 240 g
- Kefyras – 250 ml
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Cukrus – 2 valg. š. be šlifuoklio
- Druskos – žiupsnelis
- Sodos – 0,5 šaukštelio be šlifuoklio
- Augalinis aliejus kepimui
Paruošimas:
- Išplakite kiaušinį su cukrumi ir druska iki vientisos masės.
- Supilkite šiltą kefyrą ir dar kartą suplakite.
- Persijokite miltus ir palaipsniui suberkite juos į skystą mišinį, maišydami, kol susidarys vientisa tešla.
- Suberkite sodą ir greitai išmaišykite.
- Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir šaukštu išplakite tešlą.
- Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.
Patiekite su grietine, medumi, uogiene arba mėgstamu užpilu.
Išvada
Pasigaminti skanius ir purius kefyro kepsnelius visai nesudėtinga. Laikydamiesi paprastų taisyklių ir rekomendacijų, visada galėsite mėgautis skaniais ir sočiais pusryčiais. Gaminkite su malonumu ir eksperimentuokite su skoniais!
