Sekite mus Facebook'e!
Plokščia duona – tai senovinė rytietiška duona, plačiai paplitusi Kaukaze, Gruzijoje, Armėnijoje ir kitose šalyse. Ypatinga pagarba jaučiama tortilijoms, nes šis miltinis gaminys praeityje padėjo išgyventi daugeliui tautų
. Tikima, kad tortilijos negalima dėti ant stalo veidu žemyn, taip pat suplėšyti ir išmesti į šiukšlių dėžę. Plokščias duonos riekeles galima duoti ėsti gyvūnams. Tačiau kai kuriose valstybėse kiaulėms negalima duoti tortilijų.
Yra daug skirtingų tortilijų rūšių. Kiekviena jų ruošiama pagal tam tikros valstybės ir tautos tradicinius receptus. Papasakosime, kaip pasigaminti paprastą plokštainį ant kefyro.
Plokštainio ant kefyro ingredientai:
- Kefyras – 250 ml;
- Soda – 1 šaukštelis;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Tarkuotas sūris – 120 g;
- Žalieji svogūnai;
- Miltai – 450 g;
- Augalinis aliejus – 60 ml.
Kefyro pyragaičių paruošimas:
Į kefyrą supilkite druską ir sodą, cukrų, įmuškite kiaušinį. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, susmulkinkite žaliąjį svogūną, supilkite į kefyrą ir gerai išmaišykite.
Į kefyrą supilkite miltus ir užminkykite elastingą ir minkštą tešlą
.
Stalą pabarstyti miltais, tešlą padalyti į 5 lygias dalis, iš tešlos suformuoti gumuliukus.
Palikite suktinukus 15 minučių pailsėti po celofanu. Kiekvieną tešlos rutuliuką iškočiokite į 20 cm skersmens paplotėlį. Pyragėlių viduryje padarykite 3 įpjovimus.
Apkepkite plokštainukus iš abiejų pusių augaliniame aliejuje keptuvėje, kol paruduos.
Taip turėsime apkeptas, aromatingas tortilijas su sūriu ir svogūnais.
Šias plokštainis galima patiekti vienus arba su grietine ar kitu padažu.
