Sekite mus Facebook'e!
Marinuoti vištienos skrandukai – įdomus patiekalas, kuriame dera nebrangumas, turtingas skonis ir puikios maistinės savybės. Skrandukai priskiriami subproduktams, tačiau gastronomijoje jie vertinami dėl tankios tekstūros, gebėjimo sugerti marinato skonį ir universalumo gaminant maistą. Po marinavimo produktas tampa minkštesnis, įgauna aštrų, pikantišką skonį ir tinka tiek kaip atskiras užkandis, tiek į salotas, garnyrus ar karštus patiekalus.
Tinkamai paruošti skrandukai yra tankios, bet švelnios tekstūros, sodraus aromato ir turtingo skonio. Dėl marinato jie tampa minkštesni, lengviau virškinami ir ilgiau išsilaiko.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos skrandžiai – 500 g;
- svogūnas – 2 vnt;
- česnakas – 5 skiltelės;
- sojų padažas – 2 šaukštai;
- druskos – ⅓ šaukštelio;
- krapų – saujelė;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- 6 proc. acto – 3 šaukštai;
- cukraus – 1 šaukštelis.
Marinuotų vištienos skrandukų paruošimas:
Išvirkite skrandukus verdančiame vandenyje, subproduktą dar kartą užvirinkite. Virkite skrandukus 1,5 valandos. Praėjus pusvalandžiui nuo virimo pradžios vandenį galima pasūdyti
. Kol skrandukai atvės po maistine plėvele, atskirame dubenyje pusžiedžiais supjaustykite svogūnus ir išspauskite česnaką. Atvėsusius skrandukus supjaustykite nedideliais griežinėliais
. Ant skrandukų sudėkite svogūnus ir česnakus ir užpilkite sojų padažu. Mišinį pabarstykite smulkintais krapais
. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir supilkite jį ant skrandukų ir svogūnų mišinio. Išmaišykite ingredientus, įpilkite acto
, supilkite į mišinį cukrų, dar kartą išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 24 valandoms.
Iš turimo subprodukto gausite skanų nesudėtingą patiekalą. Marinuotus vištienos skrandukus galima patiekti, pavyzdžiui, su keptomis arba virtomis bulvėmis.
