Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Julienne konkurentė. Receptas, kuris taps mėgstamiausiu atostogų ar vakarienės patiekalu

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Visi pasaulio virtuvės šefai žino apie julienne, nes tai yra vienas rafinuočiausių prancūziškų patiekalų, prieinamų visiems. Pasigaminti naminį julieną nėra taip sudėtinga, kaip mano daugelis pradedančiųjų virėjų. Iš

tiesų pagrindinis patiekalo akcentas yra tam tikru būdu supjaustytos daržovės. Išvertus iš prancūzų kalbos, julienne reiškia liepa, o tai šį patiekalą sieja su mėnesiu, kurį jis gaminamas. Liepos mėnesį daržovės būna šviežiausios ir sultingiausios. Pjaustymas tortilijomis padeda perteikti julienne sultingumą

. Papasakosime, kaip paruošti tam tikrą populiaraus prancūziško patiekalo analogą – vištienos gabalėlius.

Vištienos gabalėlių ingredientai:

  • Vištienos filė – 700 g;
  • grybai – 300 g;
  • svogūnai – 200 g;
  • grietinėlė 15 % – 200 g;
  • kietasis sūris – 200 g;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • miltai – 100 g;
  • kiaušiniai – 4 vnt.

Vištienos gabalėlių kepimas:

Pievagrybius supjaustykite plonomis puselėmis, troškinkite sausoje keptuvėje, kol išgaruos skystis. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, padalykite į plonus filė kepsnelius

. Į grybus supilkite augalinį aliejų, įdėkite sviesto. Į grybus supilkite svogūnus, prieskonius ir druską, išmaišykite. Vištienos kepsnelius apkepkite iš vienos pusės, šiek tiek pasūdykite

Rekomenduojame:  Krabų lazdelių salotos: be ryžių ir kukurūzų. Mano naujametinių salotų sąrašo viršuje

. Grybus ir svogūnus apkepkite iki auksinės spalvos, į grybus supilkite grietinėlę. Vištienos kepsnelius apvoliokite miltuose ir apvoliokite plaktuose kiaušiniuose.

Kepkite vištienos kepsnelius keptuvėje iš abiejų pusių, kol paruduos

.

Sudėkite kepsnius ant pergamentu išklotos kepimo skardos.

Конкурент Жульену. Рецепт, который станет любимчиком на праздник или ужин

Ant kepsnių sudėkite grietinėlėje apvoliotus grybus. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite juo grybų padažą

. Vištienos kepsnelius kepkite 150 laipsnių temperatūroje 10 minučių.

Конкурент Жульену. Рецепт, который станет любимчиком на праздник или ужин

Taip gauname puikų patiekalą šventiniam stalui.

Конкурент Жульену. Рецепт, который станет любимчиком на праздник или ужин

Vištienos gabalėlius galima lengvai pakeisti džiūvėsėliais.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *