Sekite mus Facebook'e!
Cukinijų suktinukai su įvairiais įdarais pagal jūsų skonį yra vienas iš paprastų, bet sveikų patiekalų daržovių sezono metu.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
cukinijos, 2 vnt.;
– kiaušinių, 4 vnt.; –
sūrio arba fetos, 150 g;
– česnako, 2 dantys;
– grietinės, 2 šaukštai; –
graikinių riešutų, sauja
; – šviežių žolelių
;
– druskos.
Gaminimo procesas
Šviežias žoleles sudėkite į trintuvą kartu su česnakais ir riešutais. Susmulkinkite iki gana smulkios
masės. Bryndzą arba fetą sumaišykite su grietine ir blenderio mase. Visą masę išmaišykite šakute iki visiškai vientisos masės.
Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, pasūdykite ir palikite kuriam laikui, maždaug 10 min.
Rankomis išspauskite iš cukinijos drėgmės perteklių
. Kiaušinius suplakite su druska ir sudėkite į cukinijos masę, išmaišykite iki vientisos masės.
Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus ir šaukštu išskobkite masę, ištepkite ją plonu blyneliu
.
Kai blyno apačia paruduos, ant viršaus uždėkite šiek tiek įdaro – patogumo dėlei įdėkite jį į maišelį, nupjaukite kampą ir išspauskite ploną juostelę ant vieno blyno krašto.
Šakute susukite
suktinuką
ir kepkite porą minučių.
Sudėkite suktinukus į lėkštę ir patiekite su grietine, padažais
.
Patarimas: tokius cukinijų suktinukus galite gaminti ir su kietuoju sūriu, sutarkuodami jį smulkia tarka ir sumaišydami su įvairiais produktais.
