Sekite mus Facebook'e!
Krabų lazdelės visada tinka šventiniam stalui. Šiuo paprastu gaminiu galima papuošti daugelį užkandžių ir salotų. Tačiau parduotuvėse neretai galima rasti ir brangių, ir pigių krabų lazdelių. Kaip išsirinkti optimaliausias maistui gaminti?
Pirmiausia visada reikėtų atkreipti dėmesį į krabų lazdelių sudėtį. Kuo mažiau cheminių medžiagų lazdelėse, tuo geriau. Rekomenduojama imti lazdeles, kuriose yra daug žuvies mėsos ir riebalų.
Antra, atkreipkite dėmesį į lazdelių išvaizdą. Jei lazdelių spalva išblukusi, jų nereikėtų vartoti. Tai gali reikšti, kad produkto galiojimo laikas pasibaigęs.
Paruoškime paprastą užkandį atostogoms iš krabų lazdelių
.
Krabų užkandžio ingredientai:
- Krabų lazdelės – 10 vnt;
- lydytas sūris – 2 vnt;
- virti kiaušiniai – 2 vnt;
- česnako – 2 skiltelės;
- majonezas – 2 šaukštai;
- šviežias agurkas – vnt.
Krabų užkandžio paruošimas:
Įdarykite krapus. Nulupkite virtus kiaušinius, padalykite į baltymus ir trynius. Baltymus prie sūrio sutarkuokite smulkia tarka
. Česnako skilteles pertrinkite per spaudyklę į baltymų ir sūrio mišinį, užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite.
Nulupkite agurką, supjaustykite plonais nedideliais strypeliais
. Išvyniokite krabų lazdeles, sudėkite į jas sūrio įdarą. Į įdarą dėkite agurko griežinėlius ir vėl suvyniokite į krabų lazdelę.
Užkandį pusvalandžiui įdėkite į šaldiklį.
Jei norite, lazdeles galima supjaustyti į nedidelius suktinukus.
Šis užkandis puikiai papildys Naujųjų metų išvakarių stalą.
