Sekite mus Facebook'e!
Mėta yra jūrinė žuvis, turinti daug sveikatai naudingų savybių. Mėta yra geras baltymų šaltinis, kurie būtini kūno audinių augimui ir atstatymui
. Šioje žuvyje yra mažai riebalų, todėl ji yra dietinis maistas. Tai ypač naudinga žmonėms, stebintiems savo svorį
. Mėta turi daug vitaminų ir mineralų, pavyzdžiui, vitamino D, vitamino B12, seleno, jodo ir kitų. Šios medžiagos būtinos sveikiems kaulams, nervų sistemai, skydliaukei ir kitoms organizmo funkcijoms palaikyti. Dėl šių priežasčių į savo mitybos racioną turėtumėte įtraukti mėtų
. Tai puikus būdas brangią raudoną žuvį pakeisti tokia pat sveika balta žuvimi. Paruoškime troškintą lašišą.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: Polinezijos – 3 vnt;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Sūdyti agurkai – 3 vnt;
- grietinė – 4 šaukštai;
- miltai – 4 valg. šaukštai;
- Augalinis aliejus;
- Verdantis vanduo – 200 ml;
- Žuvies prieskoniai – 1 šaukštelis;
- Paprikos – 1/2 šaukštelio;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- Vanduo – 70 ml.
Troškintos menkės gaminimas:
Išvalytą nuo vidaus, pelekų ir galvų lašišą išpjaukite. Į celofaninį
maišelį
supilkite miltus, žuvies prieskonius, papriką, druską ir juoduosius pipirus
. Žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į maišelį su miltais, užriškite ir gerai išmaišykite
.
Keptuvėje augaliniame aliejuje iš abiejų pusių apkepkite polaką, kol taps auksinės spalvos.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite jį atskiroje keptuvėje augaliniame aliejuje, kol suminkštės. Smulkiai supjaustykite marinuotus agurkus ir sudėkite į svogūnus.
Mišinį pasūdykite, įpilkite šiek tiek vandens ir 5 minutes troškinkite uždengę dangčiu. Į grietinę įberkite truputį druskos, supilkite 70 ml vandens ir išmaišykite. Supilkite grietinės mišinį ant svogūnų ir agurkų
. Sudėkite žuvį į padažą, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 minučių.
Gausite minkštą ir sultingą lydeką svogūnų padaže.
Tokią žuvį galima patiekti su bet kokiu garnyru.
