Sekite mus Facebook'e!
Cukrinis pyragas, kurį drąsiai galima vadinti pyragu, ruošiamas su opara. Taip, tai užima daug laiko, bet rezultatas to vertas.
Oparai paruošti reikės tokių ingredientų:
–
sausų mielių, 2 šaukštelių
; – šilto pieno, 100 ml;
– cukraus, 1 valgomojo šaukšto
; – miltų, 1 valgomojo šaukšto.
Tešlai paruošti reikės:
–
sviesto, 100 g;
– kiaušinių, 2 vnt;
– vanilinio cukraus, paketėlio
; – miltų, 250 g; –
žiupsnelio druskos.
Pabarstymams paimti:
–
grietinėlės, 190 ml;
– cukraus, 150 g; –
sviesto, 50 g.
Paruošimo procesas
Šiltame piene ištirpinkite cukrų ir mieles.
Sudėti kiaušinius, druską, vaniliną ir suminkštintą sviestą, išminkyti iki vientisos masės, sudėti oparą ir vėl išminkyti.
Persijoti
miltus ir
suberti į tešlą, išminkyti
.
Tešlą uždenkite
maistine plėvele
ir palikite šiltoje vietoje 40 minučių.
Trupiniams sumaišykite suminkštintą sviestą su cukrumi ir padėkite į šaldytuvą
. Tešlą sudėkite į 21 cm formą, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje dar 40 minučių.
Vandenyje pamirkytu iešmeliu padarykite tešloje skylutes ir apibarstykite paviršių trupiniais.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 20 minučių.
Išėmę pyragą iš orkaitės, iš karto užpilkite ant jo grietinėlės ir dar 10 minučių pašaukite į orkaitę.
Patarimas: kad pyragas išeitų būtent toks, koks turi būti, paruoškite jį iš kambario temperatūros produktų.
