Sekite mus Facebook'e!
Italų virtuvė garsėja rafinuotumu ir įvairove. Vienas populiariausių patiekalų – itališkas pyragas, kurį galima paruošti su įvairiais įdarais: nuo saldžių vaisių iki sočios mėsos
. Itališkas pyragas – tai ne tik desertas ar pagrindinis patiekalas, tai tikras kulinarijos meno kūrinys. Jis gali tapti bet kokio stalo puošmena ir įtikti net išrankiausiam gurmanui.
Papasakosime, kaip pasigaminti itališką varškės pyragą
.
Ingredientai: 1:
- Sviestas – 200 g;
- Cukrus – 220 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- miltai – 450 g;
- grietinė – 2 šaukštai;
- raugas – 1 šaukštelis;
- Varškė – 600 g;
- Kiaušinio baltymas – 1 vnt;
- Kukurūzų krakmolas – 1 valgomasis šaukštas.
Itališko pyrago paruošimas:
Sviestą išsukite su cukrumi, įmuškite kiaušinius ir kruopščiai išmaišykite. Į mišinį įmaišykite šaukštą grietinės, miltus ir kepimo miltelius, užminkykite
elastingą ir nelipnią tešlą, padalykite ją į 2 dalis – viena turi būti didesnė už kitą. Didesnę tešlos dalį įdėkite į šaldytuvą, o mažesnę – į šaldiklį. Nepamirškite abiejų tešlos dalių uždengti celofanu
. Įdarui į varškę supilkite cukrų, įmaišykite kiaušinio baltymą, grietinę ir išmaišykite. Didžiąją dalį tešlos sudėkite į kepimo formą ant pergamento, paskirstykite ją ant dugno.
Ant tešlos sudėkite varškės įdarą
.
Iš šaldiklio ištrauktą tešlą supjaustome didelėmis plokštelėmis, kuriomis uždengiame varškės įdarą.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
Iškepusį pyragą apibarstome cukraus pudra. Gausite švelnų ir skanų naminį itališką pyragą.
