Sekite mus Facebook'e!
Liko bulvių košės? Neišmeskite jos – iš jos galite greitai pasigaminti skanų ir sotų užkandį. Įdėkite sviesto ir žolelių, bulvių košę su dešrelėmis suvyniokite į vaflinius paplotėlius, pamirkykite kiaušinio plakinyje su paprika ir kepkite iki auksinės rudos spalvos. Gausite karštą naminį užkandį, kurį lengvai pritaikysite bet kokiam skoniui – vietoj dešrelių galite naudoti vištieną, grybus ar daržoves.
Sudedamosios dalys:
Bulvių košė – 900–1000 g
Dešrelės – 12 vnt. (Jei pageidaujate, galite pakeisti virta vištienos krūtinėle arba kumpiu)
Vafliniai pyragaičiai – 6 vnt. (pageidautina stačiakampiai arba kvadratiniai)
Kiaušiniai – 2 vnt.
Sviestas – 50 g
Druska ir pipirai – pagal skonį
Paprika – 1/2 šaukštelio (arba pagal skonį)
Tarkuotas sūris – 30–50 g (nebūtina)
Švieži krapai – maža ryšulėlis
Augalinis aliejus – kepimui
Žingsnis po žingsnio paruošimas:
1. Jei jau turite paruoštos bulvių košės, pašildykite ją, kol sušils, kad būtų lengva tepti ant vaflių sluoksnių. Jei reikia, įdėkite sviesto (50 g), kad tekstūra būtų minkštesnė. Susmulkinkite krapus ir sumaišykite su tyre – tai suteiks gaivumo ir aromato. Jei neturite paruoštos bulvių košės, išvirkite bulves, sutrinkite, įdėkite sviesto, druskos, šiek tiek pieno arba grietinėlės pagal skonį.

2. Dubenyje šakute arba plaktuvu išplakite 2 kiaušinius. Įberkite druskos, pipirų ir maltos paprikos. Jei norite, įberkite tarkuoto sūrio – plutelė bus sodresnė ir apetitiškesnė. Viską išmaišykite iki vientisos masės.

3. Ant stalo išdėliokite vaflių sluoksnius. Ant kiekvienos sluoksnio pusės uždėkite ploną, lygų bulvių košės sluoksnį (apie 2–3 valgomuosius šaukštus). Bulvių košę pabarstykite smulkintomis žolelėmis. Ant vieno sluoksnio krašto uždėkite po dešrą ir atsargiai susukite į ritinį. Tada aštriu peiliu supjaustykite ritinį į porcijas, kad kiekviename gabalėlyje būtų po vieną dešrą, apsuptą bulvių koše.

4. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ant vidutinės ugnies. Kiekvieną gabalėlį pamirkykite kiaušinių plakinyje, kad jis gerai pasidengtų iš visų pusių. Sudėkite į keptuvę ir kepkite po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos ir traškūs. Atsargiai apverskite, kad įdaras neiššoktų.

5. Patiekite karštą – tiesiai iš keptuvės. Galite papuošti šviežiomis žolelėmis arba patiekti su padažu (kečupu, česnaku, grietine ir kt.).

Patarimas: rinkitės nesaldintus, plonus vaflius, skirtus nesaldintam įdarui.
