Sekite mus Facebook'e!
Avižinių dribsnių keksiukai yra ne tik skanus, bet ir sveikas desertas. Jos gali būti puikus pasirinkimas tiems, kurie nori paįvairinti savo mitybą ir gauti energijos visai dienai
. Avižiniai keksiukai ruošiami avižinių dribsnių pagrindu, kurie yra skaidulinių medžiagų, vitaminų ir mineralų šaltinis. Dėl to jie suteikia ilgalaikį sotumo jausmą ir padeda palaikyti sveiką organizmą.
Avižiniai keksiukai yra puikus pasirinkimas pusryčiams arba užkandžiui. Jose gausu skaidulų, vitaminų ir mineralų, jos suteikia ilgalaikį sotumo jausmą.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: avižiniai dribsniai – 200 g;
- druskos – 1 šaukštelis;
- džiovintų česnakų – ⅓ šaukštelio;
- itališkos žolelės – ¼ šaukštelio;
- varškės – 200 g;
- mocarelos sūris – 200 g;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- avokadų aliejaus;
- rukolos – ryšulėlis;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- vyšniniai pomidorai;
- parmezanas.
Avižinių dribsnių keksiukų paruošimas:
Į avižinius dribsnius suberkite druską, sausą česnaką, itališkas žoleles ir išmaišykite. Į avižinius dribsnius sudėkite varškę, 100 g tarkuotos mocarelos, kiaušinius
ir visus ingredientus sumaišykite su avižiniais dribsniais. Keksiukų formeles ištepkite avokadų aliejumi ir paskirstykite tešlą.
Ant avižinės tešlos sudėkite rukolos lapus
.
Susmulkinkite žaliąjį
svogūną
, supjaustykite pomidorus griežinėliais
ir sudėkite svogūnus, pomidorus, parmezano sūrį ir mocarelą ant tešlos viršaus. Viršų pabarstykite druska ir itališkomis žolelėmis.
Keksiukus kepkite 180 laipsnių temperatūroje pusvalandį.
Galiausiai turėsime aromatingus ir skanius avižinių dribsnių keksiukus. Jei norite, ant keksiukų viršaus galite uždėti kitų ingredientų, įdėti kumpio, raudonosios paprikos.
