Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Iki šiol nežinoma, iš kur atsirado šis receptas. Greitos „šveicariškos” salotos: paprastos ir skanios

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pirmosios salotos atsirado Senovės Romoje, jos nebuvo panašios į mums įprastus patiekalus. Į salotas buvo dedami virti arba žali endivijos – cikorijų rūšies – lapai, kurie buvo pagardinami actu, medumi ir druska.

Viduramžiais salotos buvo laikomos žemesniųjų klasių maistu

.

Tačiau Renesanso laikotarpiu požiūris į jas pasikeitė. Tuomet salotos pradėtos ruošti iš prieskoninių žolelių, daržovių ir vaisių, į jas pridėta sūrio, mėsos ir užpilta acto, alyvuogių aliejaus ir druskos mišiniu.

Salotos tapo modernios tik XIX a., kai į jas pradėta dėti virtų daržovių, taip pat burokėlių ir šakninių petražolių

.

Tada atsirado ir majonezo padažų. Paruoškime modernias salotas, kilusias iš Šveicarijos.

Šveicariškų salotų ingredientai:

  • marinuoti agurkai – 200 g;
  • virtos dešros – 200 g;
  • sūris – 100 g;
  • saldžioji paprika – vnt;
  • petražolių – ryšulėlis;
  • grietinė – 2 šaukštai;
  • garstyčių – ⅓ šaukštelio;
  • citrinos sulčių – valgomasis šaukštas;
  • česnako – skiltelė;
  • itališkų žolelių – ½ šaukštelio.

Šveicariškų salotų paruošimas:

Supjaustykite marinuotus agurkus ir virtą dešrą plonomis juostelėmis. Panašiai kaip agurkus ir dešrą supjaustykite sūrį, viską sumaišykite dubenyje

Rekomenduojame:  Sausainiai arbatai už 15 minučių. Skanus ir greitas receptas

. Išvalytas nuo vidaus paprikas supjaustykite pusžiedžiais. Smulkiai sukapokite petražoles ir kartu su paprikomis sudėkite į salotas

. Padažui grietinėje sumaišykite garstyčias ir citrinos sultis, supilkite itališkas žoleles, įtrinkite česnako skiltelę, išmaišykite. Padažą supilkite į salotas, gerai išmaišykite.

До сих пор неизвестно откуда этот рецепт. Быстрый "Швейцарский" салат: просто и вкусно

Rezultatas – gardžios šveicariškos salotos.

До сих пор неизвестно откуда этот рецепт. Быстрый "Швейцарский" салат: просто и вкусно

Grietinę salotose galima pakeisti, pavyzdžiui, graikišku jogurtu.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *