Sekite mus Facebook'e!
Norint pasigaminti labai skanų mėsos užkandį, visai nebūtina pirkti brangios kiaulienos ar jautienos. Užtenka paimti gerą kiaulienos sprandinę, išimti iš jos kaulus ir visa kita, pridėti prieskonių su česnaku ir skanus, kvapnus vyniotinis jau ant jūsų stalo.
Ruošiant reikės tokių ingredientų:
- kiaulienos nugarinės, 1 vnt;
- druskos, 1 šaukštelis;
- pipirų, džiovintų česnakų ir įvairių prieskonių po 0,5 šaukštelio;
- šviežio česnako, 6 skiltelių;
- svogūnas, 1 vnt;
- pipirai, lauro lapai, 2 vnt;
- druskos, 1 valgomasis šaukštas.
Virimo procesas
Nuplaukite kumpį, aštriu peiliu nuvalykite odą ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu
. Atsargiai išpjaukite kaulus iš mėsos, išpjaukite mėsą ir kiekvieną gabalėlį išmuškite kartu su oda.
Sumaišykite druską su pipirais, įvairiais mėsos prieskoniais, sausu česnaku,
išspauskite česnako skilteles per presą
ir šiuo mišiniu įtrinkite mėsą ir odos vidų. Paskleiskite šiek tiek česnako ir įtrinkite.
Mėsą dedame ant odos, taip pat apibarstome prieskoniais ir česnaku.
Susukame tvirtą ritinėlį, kurį surišame siūlu ir apvyniojame maistine plėvele.
Dedame į šaldytuvą 6 valandoms.
Nuimame plėvelę.
Į puodą
dedame
suktinuką, visą svogūną, lauro lapą, pipirų žirnelius, druską
. Užpilame vandeniu taip, kad apsemtų suktinuką.
Užvirus virkite ant silpnos ugnies 2-2,5 val.
Išimkite iš sūrymo, atvėsinkite, uždenkite maistine plėvele ir palikite per naktį šaldytuve.
Supjaustykite griežinėliais, gražiai išdėliokite lėkštėje ir patiekite su kitais užkandžiais
.
