Sekite mus Facebook'e!
Gruziniško stiliaus baklažanai su česnakais ruošiami kiek kitaip nei įprasti variantai. Taip yra todėl, kad daržovės pirmiausia troškinamos aromatingame aliejuje su svogūnais, česnakais ir prieskoniais, o tik tada sunoksta stiklainiuose, tampa ypač minkštos ir apetitiškos.

Sudedamosios dalys:
Baklažanas — 1,5 kg
Svogūnas – 500 g
Česnakas – 200 g
Augalinis aliejus – 200 ml
Druska – 2 arbatiniai šaukšteliai + pagal skonį
Cukrus — 1 arb. šaukštelis
Vyno arba obuolių sidro actas (4–6 %) – 50 ml
Prieskoniai pagal skonį (pavyzdžiui, kalendra, malti pipirai, apyniai-suneli)
Paruošimas:
Baklažanus nulupkite iš dalies, padarykite „zebrą“ – nuimkite odelę juostelėmis. Supjaustykite dideliais, maždaug 2,5–3 cm storio gabalėliais. Pasūdykite, išmaišykite ir palikite 30 minučių, kad pašalintumėte kartumo perteklių. Svogūną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus, sudėkite svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol karamelizuosis.

Įberkite cukraus, išmaišykite ir kepkite dar 2–3 minutes, tada sudėkite svogūną į lėkštę. Išspauskite baklažanus, kad pašalintumėte visas išsiskyrusias sultis. Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir kepkite baklažanus, kol suminkštės ir lengvai apskrus. Sudėkite svogūną atgal į keptuvę, sudėkite smulkintą česnaką ir visus prieskonius ir išmaišykite.

Uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą ir troškinkite 10 minučių. Supilkite actą, išmaišykite ir virkite dar 5 minutes. Paragaukite, ar yra druskos, ir, jei reikia, įberkite daugiau. Karštą mišinį supilkite į švarius stiklainius, prieš tai juos perplavę verdančiu vandeniu. Suspauskite turinį, užpilkite ant viršaus karštu aliejumi iš keptuvės, uždarykite dangtelius. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir apvyniokite, kol atvės.

Iš nurodyto ingredientų kiekio išeina apie 2 pusės litro stiklainiai ir vienas mažas. Paruoštą masę galima laikyti tamsioje, vėsioje vietoje.
