Sekite mus Facebook'e!
Turkiškos įdarytos paprikos yra populiarus turkų virtuvės patiekalas. Jį sudaro saldžiosios paprikos, įdarytos ryžių, daržovių ir maltos mėsos mišiniu
. Šiam patiekalui gaminti naudojama įvairių rūšių mėsa: ėriena, jautiena arba jų mišinys. Į maltą mėsą dedamos įvairios daržovės, priklausomai nuo Turkijos regiono ir virėjo pageidavimų. Tai gali būti morkos, svogūnai, pomidorai, česnakai, taip pat įvairūs prieskoniai ir pagardai. Ryžiai iš anksto išverdami iki pusiau išvirę
. Paruoškime gardų paprikų patiekalą pagal turkišką receptą.
Įdarui skirti ingredientai:
- maltos jautienos – 300 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- ryžiai – 100 g;
- petražolės – ryšulėlis;
- krapų – saujelė;
- druskos – ⅓ šaukštelio;
- ciberžolės – ⅓ šaukštelio;
- paprikos – ⅓ šaukštelio;
- kalendros – žiupsnelis;
- žiupsnelis – žiupsnelis.
Mišrainei skirti ingredientai:
- augalinis aliejus – 30 ml;
- svogūnas – 1 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- saldžioji paprika – 6 vnt;
- Pekino kopūstai – 100 g;
- pomidorų – vnt;
- česnako – 3 skiltelės;
- pomidorų pasta – 1 šaukštelis;
- vandens – 300 ml;
- sūris – 100 g.
Įdarytų paprikų paruošimas:
Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną, susmulkinkite petražoles ir krapus. Viename dubenyje sumaišykite maltą mėsą su ryžiais, svogūnais, žolelėmis, druska, ciberžole, zira, kalendra ir paprika.
4 paprikas išskobkite iš vidaus, padalykite išilgai per pusę. Kiekvieną paprikos pusę pripildykite maltos mėsos
. Kepimui svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas sutarkuokite smulkia tarka. Keptuvėje ant augalinio aliejaus pirmiausia pakepinkite svogūnus, tada sudėkite morkas, įberkite druskos ir pipirų
. Smulkiai
supjaustykite
porą paprikų ir Pekino kopūstus, sudėkite į kepsnį
.
Kepkite daržoves, kol suminkštės, tada sudėkite pomidorą ir česnaką, prieš tai supjaustytą nedideliais griežinėliais.
Apkepkite daržoves, supilkite pomidorų pastą ir vandenį, išmaišykite. Sudėkite kepsnį į kepimo formą, ant jo išdėliokite įdarytas paprikas ir
uždenkite paprikas vandenyje išmirkytu pergamentu bei folija
.
Kepkite patiekalą 40-45 min. 200 laipsnių temperatūroje
. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir uždėkite ant kiekvienos paprikos. Indą vėl pašaukite į orkaitę, bet tik 10 minučių.
Gausite aromatingas, sultingas įdarytas paprikas.
Jas reikėtų patiekti kartu su keptu kepsniu.
