Sekite mus Facebook'e!
Šiame recepte faršui naudojama vištienos šlaunelė, kuri pati savaime suteikia sodrų skonį, o cukinijos ir bulvės suteikia minkštumo ir išlaiko drėgmę farše. Manų kruopos veikia kaip rišiklis, todėl masė tampa tiršta ir plastiška formavimui. Gauti kotletai yra sultingesni nei įprastai, nors juos lengviau paruošti.

Sudedamosios dalys:
600 g vištienos šlaunelės
1 bulvė (200 g)
250 g cukinijų
1 svogūnas (200–250 g)
2 šaukštai manų kruopų arba avižinių dribsnių
1 arbatinis šaukštelis druskos (pagal skonį)
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
100 ml verdančio vandens
Paruošimas:
Susmulkinkite vištienos šlaunelę, bulves, cukiniją ir svogūną. Sudėkite manų kruopas, druską ir pipirus, gerai išmaišykite ir palikite 20 minučių, kad manų kruopos sugertų drėgmę ir išbrinktų. Kai faršas sutirštės, sušlapinkite rankas vandeniu ir suformuokite vienodo dydžio kotletus.

Įkaitinkite keptuvę, kepkite kotletus ant vidutinės ugnies (4-5 iš 9), kol viena pusė gražiai apskrus, tada atsargiai apverskite. Kepkite kotletus, kol gražiai apskrus ir kita pusė.

