Sekite mus Facebook'e!
Kotletai yra prancūziškas patiekalas, pažodžiui verčiamas kaip šonkaulis su kaulu. Tačiau šiuolaikiniame pasaulyje daugelyje šalių kotletai ruošiami ne tradiciniu prancūzišku būdu. Amerikiečiams ir europiečiams kotletai yra maltos mėsos su prieskoniais patiekalas. NVS šalyse į kotletus taip pat dedama ryžių, svogūnų, duonos ir kiaušinių. Tai daroma tam, kad kotletai būtų puresni
. Malti maltą mėsą kotletams buvo sugalvota Maskvos regione. Tikriausiai tokių minčių apie kotletų ruošimą turėjo ne tik rusų užeigos šeimininkai. Vokiečių virtuvėje taip pat yra patiekalas, panašus į kotletų receptą
. Paruoškime purius kotletus su manų kruopomis.
Kotletų ingredientai:
- maltos mėsos – 500 g;
- manų kruopos – 3 šaukštai;
- kiaušinis – vnt;
- grietinė – 2 valg;
- garstyčių – šaukštelis;
- svogūnas – vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- pipirų – ⅓ šaukštelio.
Kotletų paruošimas:
Į faršą supilkite manų kruopas, įmuškite kiaušinį, įmaišykite grietinę ir garstyčias. Svogūną sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į faršą kartu su druska ir pipirais, komponentus gerai išmaišykite
. 15 minučių palikite faršą po celofanu, tada formuokite kotletus
.
Kiekvieną kotletą pamirkykite miltuose ir kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol paruduos.
Kotletai būna minkšti ir švelnūs.
Juos galima patiekti su bulvių koše, grūdais arba makaronais.
