Sekite mus Facebook'e!
Sotus ir neįtikėtinai skanus užkandis!

Sudedamosios dalys :
● 1 vištienos krūtinėlė
● 2–3 didelės morkos (350 g)
● 1 mažas svogūnas
● 3 virti kiaušiniai,
● pipirai, krapai, druska
● obuolių sidro actas
Paruošimas :
1. Nulupkite morkas ir supjaustykite jas į kelias dalis.
2. Sudėkite vištienos krūtinėlę ir morkas į puodą . Užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir pipirų, jei norite.
3. Virkite ant silpnos ugnies 30 minučių . Likus 5–10 minučių iki virimo pabaigos į sultinį galite įdėti 2–3 lauro lapus.
4. Nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite atvėsti nenupildami sultinio.
5. Svogūną supjaustykite kuo smulkiau ir užpilkite silpnu actu, geriausia obuolių sidro actu. Palikite marinuotis 5–10 minučių, kol ruošite sumuštinio mišinį.
6. Išimkite mėsą iš vištienos krūtinėlės. Išimkite kaulus ir odelę.
7. Morkas ir vištieną pertarkuokite per mėsmalę stambia tarka.
8. Į gautą masę sutarkuokite virtus kiaušinius stambia tarka.
9. Krapus (be kietų kotelių) labai smulkiai supjaustykite arba supjaustykite žirklėmis.
10. Nusausinkite actą nuo svogūno.
11. Sumaišykite visus ingredientus.
12. Jei reikia, įberkite pipirų ir druskos.
