Sekite mus Facebook'e!
Čeburekai žinomi daugeliui žmonių, nes jais prekiaujama tiesiog kiekviename žingsnyje. NVS šalyse sunku įsivaizduoti greito maisto gatvės užkandinę, kurioje neprekiaujama čeburekais
. Tačiau šis maistas ne visada būna kokybiškas. Deja, negalime žinoti, kaip tiksliai jis ruošiamas kioskuose ir mažose mažmeninės prekybos vietose. Todėl geriau čeburekus pasigaminti patiems.
Jei nemėgstate mėsos čeburekuose, šį patiekalą galite ruošti su cukinijų įdaru. Laimei, šią daržovę vasaros sezono metu galima rasti savo darže.
Papasakosime, kaip pasigaminti sveikus čeburekus iš cukinijų
Ingredientai: 1:
- Pita – 3 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- cukinija – 400 g;
- špinatai – 100 g;
- Sūris – 100 g;
- česnakas – 2 skiltelės;
- Kiaušinio baltymas – 1 vnt;
- Druska – ⅓ šaukštelio.
Cukinijų čeburekų paruošimas:
Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, neišspauskite drėgmės, sudėkite ją prie svogūnų
. Kepkite cukiniją ir svogūnus, kol išgaruos skystis. Špinatus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į cukinijų faršą, išmaišykite ir pasūdykite
. Sūrį sutar
kuokite
stambia tarka, sudėkite į šiek tiek atvėsusį faršą, išmaišykite.
Išpjaukite 15-20 cm skersmens lavašo apskritimus, ant pusės jų dėkite įdaro, plonu sluoksniu aptepkite paviršių.

Pitos kraštus patepkite baltymu
. Kitą apvalios pitos pusę uždenkite įdaru, kraštus suspauskite, kol užsidarys. Keptuvėje ant lašelio augalinio aliejaus apkepkite čeburekus iš abiejų pusių, kol paruduos.

Rezultatas – gausite skanius paprastus čeburekus iš pitos duonos su cukinija ir sūriu. Tai geras būdas paįvairinti savo pusryčius.
