Sekite mus Facebook'e!
Varškės pyragas yra desertinis patiekalas, žinomas daugelyje kultūrų ir turintis savo istoriją. Tiksli varškės pyrago kilmė nežinoma, tačiau galima daryti prielaidą, kad jis atsirado eksperimentuojant su varškės kepiniais
. Dėl varškės kepiniuose gausu baltymų ir kalcio, todėl jie yra sveiki.
Įvairios šalys turi savų varškės pyragų receptų
.
Vokietijoje ir Austrijoje varškės pyragai kepami iš smėlinės arba sluoksniuotos tešlos. Išsikepkime savo varškės pyragą su sultenėmis ir cukruotais vaisiais.
Varškės pyrago ingredientai:
- Sudedamosios dalys: varškė – 420 g;
- grietinė – 100 g;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Cukrus – 180 g;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Sviestas – 110 g;
- Augalinis aliejus – 2 valg;
- Vanilinis cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Miltai – 380 g;
- kepimo milteliai – 20 g;
- Šviesios sultenės – 60 g;
- Tamsiųjų sultenių – 60 g;
- cukruoti vaisiai – 40 g.
Varškės pyrago paruošimas:
Į dubenį su varške supilkite grietinę, suberkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite panardinamuoju mikseriu. Į vientisą masę
supilkite
ištirpintą sviestą ir augalinį aliejų
. Į masę supilkite vanilinį cukrų ir išmaišykite. Supilkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite tešlą, suberkite ją į gumulą
. Į tešlą supilkite tamsias ir šviesiąsias sultenes bei cukruotus vaisius, išmaišykite.
Tešlą sudėkite į pergamentu išklotą ir augaliniu aliejumi pateptą kepimo formą.
Tešlą tolygiai paskirstykite po formą, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių.
Tokiu būdu galite pasigaminti saldaus skonio varškės pyragą. Iškepusį pyragą nepamirškite apibarstyti cukraus pudra.
