Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Greitas keptuvės pyragas. Mano mėgstamiausias kovo 8 d.: skanus, paprastas ir gausus.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tortai tapo svarbia šventinio renginio dalimi. Tačiau anksčiau tortai nebuvo tokie reikšmingi priimant svečius. Dažnai tortai būdavo siunčiami damoms kaip kvietimas į pokylį. Tuo pat metu pačiame renginyje tortų nebūdavo. Juos pakeisdavo sausainiai ir pyragaičiai

. XVIII a. įvyko perversmas konditerijos srityje. Cukrus tapo prieinamesnis virėjams. Tai paskatino išrasti naujų rūšių kremus

. Nuo šiol tortai puošė įvairių konditerijos parduotuvių vitrinas. Prancūzijoje, Anglijoje ir kitose šalyse virėjai varžėsi dėl spalvingiausio torto

. Papasakosime, kaip paruošti naminį tortą keptuvėje.

Biskvito ingredientai tortui kepti:

  • Miltai – 240 g;
  • kakavos – 30 g;
  • cukraus – 150 g;
  • raugo – 10 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • augalinis aliejus – 50 ml;
  • pieno – 130 ml;
  • kepimo soda – 1 šaukštelis;
  • acto – ½ šaukštelio;
  • verdančio vandens – 100 ml.

Kremo ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: 20% grietinė – 500 g;
  • virtas sutirštintas pienas – 350 g.

Glajui skirti ingredientai:

  • Pienas – 2 valg;
  • sviesto – 30 g;
  • šokolado – 70 g.
Rekomenduojame:  Skaniau nei "Bounty". 3 ingredientų desertas per 5 minutes: paprastas receptas

Pyrago paruošimas:

Į didelį dubenį persijokite miltus su kakava ir kepimo milteliais, suberkite cukrų ir druską, išmaišykite. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius, supilkite į juos pieną ir augalinį aliejų

. Supilkite mišinį į birius komponentus ir kruopščiai išmaišykite iki tirštos masės.

Atskirame dubenyje gesinkite sodos actą ir supilkite į tešlą, išmaišykite.

Į tešlą supilkite verdantį vandenį, greitai

išmaišykite.

Tešla turi gautis kaip skysta grietinė

. Keptuvę lengvai patepkite augaliniu aliejumi, supilkite samtelį tešlos.

Быстрый торт на сковороде. Мой фаворит на 8 марта: вкусно, просто и много

Ant vidutinės ugnies po dangčiu kepkite 10 minučių iš vienos pusės. Kondensuodami periodiškai nuimkite dangtį

. Apverskite tešlą į antrąją pusę, kepkite maždaug minutę po dangčiu. Likusias pluteles paruoškite taip pat.

Быстрый торт на сковороде. Мой фаворит на 8 марта: вкусно, просто и много

Kremui giliame dubenyje suplakite kondensuotą pieną ir grietinę. Pergamentą patepkite grietinėle, išklokite pyragą.

Быстрый торт на сковороде. Мой фаворит на 8 марта: вкусно, просто и много

Kremą vizualiai padalijame į 3 dalis, juo aptepame kiekvieną pyragą, kurį dedame į žiedą.

Быстрый торт на сковороде. Мой фаворит на 8 марта: вкусно, просто и много

Šiek tiek kremo reikia palikti papuošimui.

Быстрый торт на сковороде. Мой фаворит на 8 марта: вкусно, просто и много

Glazūra gaminama sumaišant pieną ir sviestą. Sudedame ingredientus į mikrobangų krosnelę ir kaitiname, kol sviestas ištirpsta. Į mišinį įmaišome šokoladą ir gerai išmaišome

Rekomenduojame:  Greitai marinuoti pomidorai. Suvalgoma be pėdsakų: paslaptis slypi marinate

. Glajų užpilame ant torto viršaus, uždengiame plokščia lėkšte. Palikite tortą šaldytuve 2-3 valandoms. Tada nuimkite žiedą ir kremu aptepkite torto šonus.

Быстрый торт на сковороде. Мой фаворит на 8 марта: вкусно, просто и много

Tortą taip pat galite papuošti sausainių trupiniais ir pabarstukais.

Быстрый торт на сковороде. Мой фаворит на 8 марта: вкусно, просто и много

Gaunasi didelis tortas, kurio užteks visai kompanijai.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *