Sekite mus Facebook'e!
Kruopos laikomos viena seniausių patiekalų rūšių. Taip yra dėl to, kad žmonės iš pradžių išrado duoną, o paskui pradėjo su ja eksperimentuoti. Duonos likučių neišmesdavo, nes kepimo procesas buvo daug darbo reikalaujantis. Todėl duona buvo valgoma net ir pasenusi. Tačiau vėliau buvo išrastas receptas, kaip sausą duoną padaryti skanesnę. Ji buvo mirkoma pieno ir kiaušinių mišinyje, po to skrudinama
. Vėliau šis pasenusios duonos paruošimo būdas buvo naudojamas visose Europos šalyse. Tačiau kiekvienoje valstybėje skrebučiai buvo vadinami skirtingai
. Ispanijoje ir Italijoje skrebučiai ruošiami su sūriu, Prancūzijoje – su uogiene, Anglijoje ir Vokietijoje patiekiami su kiaušiniene.
Papasakosime, kaip pasigaminti skanių skrebučių pusryčiams
.
Skrebučių ingredientai:
- Batonas – 1 vnt;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Varškė – 4 valg;
- Sūris – 100 g;
- Krapai – 1 ryšulėlis;
- Sviestas – 30 g;
- Augalinis aliejus – 3 valg;
- Druska – žiupsnelis.
Skrebučių paruošimas:
Padalykite duoną į riekes, per kiekvieną gilų pjūvį padarykite negilius.
Atskirame dubenyje sumaišykite varškę su stambia tarka sutarkuotu sūriu
.
Susmulkinkite krapus ir kartu su druska supilkite juos į varškės ir sūrio mišinį.
Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, suplakite. Į duonos knygelę tepkite porą šaukštų įdaro, apvoliokite kiaušinyje.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, ištirpinkite sviestą. Į keptuvę į kiaušinį sudėkite skrebučius, apkepkite skrebučius iš abiejų pusių, kol apskrus.
Rezultatas – gauname skanius pusryčius prie arbatos.
Šie skrebučiai yra sotūs ir juos galima pasiimti su savimi kaip užkandį.
