Sekite mus Facebook'e!
Daugelis šeimininkių jau seniai pastebėjo, kad choux tešla yra idealus variantas tokiems patiekalams kaip cheburekai, kurie būna minkšti, su burbuliuojančia plutele, sultingi. Siūlau jums vieną paprasčiausių tokios tešlos receptų.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
- miltų, 500 g;
- druskos, 1 šaukštelis;
- augalinio aliejaus, 50 ml;
- 250 g verdančio vandens.
Įdarui paruošti reikia:
- maltos jautienos arba jautienos maltos mėsos, 350 g;
- svogūno, 3 vnt;
- vandens, 50 ml;
- druskos, pipirų, prieskonių pagal skonį.
Gaminimo procesas
Išsijotus miltus sumaišykite su druska ir augaliniu aliejumi, supilkite verdantį vandenį ir užminkykite tešlą
. Uždenkite ją ir palikite 15 minučių. Mėsos
berkite pagal savo skonį, geriau įvairios, kad patiekalo skonis būtų sodresnis ir įvairesnis.
Svogūnus susmulkinkite blenderiu arba smulkiai supjaustykite peiliu
. Sumaišykite faršą su svogūnais, pagardinkite druska ir pipirais, krapais ir įvairiais prieskoniais.
Išmaišykite mišinį, o jei jis per tirštas, įpilkite truputį ledinio vandens ir suplakite mišinį. Palikite maltą mėsą 10 minučių.
Padalykite tešlą į porcijas, iškočiokite ritinėlius, uždenkite juos ir palikite 10 minučių.
Kiekvieną ritinėlį iškočiokite į ploną pyragą, sudėkite maltą mėsą ir suformuokite čeburekus
.
Keptuvėje įkaitinkite pakankamai augalinio aliejaus ir kepkite čeburekus ant vidutinės ugnies, kol apskrus iš abiejų pusių.
Tokių apetitiškų ir sultingų čeburekų dar niekada neragavote, todėl gaminkite juos pagal šį receptą kuo dažniau.
