Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Gausios šventinės salotos „Paukštis”. Vėsiau nei Olivjė: nepaliks abejingų

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šventinės salotos yra viena iš labai nenuspėjamų salotų rūšių. Tiesa ta, kad pastaruoju metu daugelis virėjų gamina pernelyg abejotinus šio mėginio patiekalus. Kartais daug abejonių sukelia ingredientų skaičius, jų derinimas tarpusavyje. Dažnai tokios salotos lieka ant stalo neparuoštos, nes svečiams nekelia pasitikėjimo. Deja, ne visi kulinariniai malonumai sugeba pradžiuginti paprastus vartotojus.

Kaip pristatyti svečiams naujas salotas, kad jos nustelbtų Olivjė ar silkę po kailiais? Paruoškime paprastas ir skanias salotas „Paukštis”.

Salotų „Paukštis” ingredientai:

  • Vištienos filė – vnt;
  • rūkyta dešra – 120 g;
  • sūris – 150 g;
  • kiaušiniai – 4 vnt;
  • marinuoti agurkai – 4 vnt;
  • grybai – 400 g;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • majonezas;
  • traškučiai.

Salotų „Paukštis” paruošimas:

Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje, kiaušinius – kietai virtus. Grybus supjaustykite plonomis plokštelėmis, svogūnus – mažais kubeliais

. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus, sudėkite grybus. Palaukite, kol iš grybų išgaruos visa drėgmė

. Virtą filė suplėšykite į pluoštus, sudarydami pirmąjį salotų sluoksnį. Padenkite mėsą majonezo tinkleliu. Ant vištienos sluoksnio uždėkite grybų sluoksnį su svogūnais

Rekomenduojame:  Vištienos širdelės kreminiame padaže, keptos puoduose

. Supjaustykite nedidelius marinuotų agurkų batonėlius, išdėliokite juos kaip trečiąjį sluoksnį, aptepkite majonezu.

Сытный праздничный салат "Птичка". Круче, чем оливье: никого не оставит равнодушным

Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Juos dėkite kaip ketvirtąjį salotų sluoksnį.

Сытный праздничный салат "Птичка". Круче, чем оливье: никого не оставит равнодушным

Rūkytą dešrą supjaustykite batonėliais panašiai kaip agurkus, iš jos padarykite kitą sluoksnį. Sūrį sutarkuokite stambia tarka

. Dešros sluoksnį užtepkite majonezu, viršų apibarstykite sūriu.

Сытный праздничный салат "Птичка". Круче, чем оливье: никого не оставит равнодушным

Visą salotų paviršių aptepkite majonezo tinkleliu.

Сытный праздничный салат "Птичка". Круче, чем оливье: никого не оставит равнодушным

Prieš patiekdami sutrinkite traškučius į trupinius ir apibarstykite jais salotų paviršių.

Сытный праздничный салат "Птичка". Круче, чем оливье: никого не оставит равнодушным

Сытный праздничный салат "Птичка". Круче, чем оливье: никого не оставит равнодушным

Salotas geriau pasigaminti iš anksto ir palikti šaldytuve, nebarstant traškučiais.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *