Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Gausaus derliaus paslaptis: kaip paprastos išrūgos atgaivina agurkus ir pomidorus

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jei jūsų augalai prastai auga, serga arba turi labai mažai kiaušidžių, neskubėkite pirkti brangių trąšų. Pasitaiko, kad tirpalas yra šaldytuve , tiesiogine prasme po ranka. Įprastos išrūgos, likusios gaminant varškę, gali tapti natūralia trąša, augimo stimuliatoriumi ir apsauga nuo ligų – visa tai viename butelyje!

Šį metodą jau seniai naudoja patyrę sodininkai. Ir tai neatsitiktinai: po apdorojimo išrūgomis pomidorai ir agurkai tampa pastebimai stipresni, žalesni, o vaisių susiformuoja daug daugiau. Svarbiausia – jį naudoti teisingai.

Kodėl išrūgos naudingos sodui?

Išrūgos nėra atliekos, o biologiškai aktyvus kokteilis , kuriame yra:

•  Pieno rūgšties bakterijos – naikina grybelius, apsaugo nuo vėlyvojo maro, miltligės ir bakterinių infekcijų
•  Aminorūgštys ir mineraliniai junginiai – stiprina ląstelių membranas, gerina išgyvenamumą ir prisitaikymą
•  Kalcis, fosforas, magnis, B ir C grupės vitaminai – skatina augimą, padeda formuotis kiaušidėms ir stiprina augalų imunitetą

Serumas veikia švelniai , bet efektyviai – ypač reguliariai naudojant. Jis normalizuoja dirvožemio mikroflorą , gerina lapų struktūrą ir skatina greitesnį atsigavimą po streso (persodinimo, karščio, lietaus).

Rekomenduojame:  Kaip išsaugoti agurkus šaltyje: veikiantis sprendimas, kuris pradeda augimą ir padidina kiaušides

Rezultatas, kurį gausite:

• Daug kiaušidžių ir aktyvus derėjimas
• Dideli, sveiki vaisiai be įtrūkimų ir dėmių
• Ryškiai žali lapai ir stiprūs stiebai
• Atsparumas grybelinėms ir bakterinėms ligoms
• Pagerinta fotosintezė ir medžiagų apykaita
• Išvystyta ir galinga šaknų sistema

Kaip paruošti darbinį tirpalą:

Sudedamosios dalys:

• 1 litras šviežių išrūgų (nesūdytų ir nevirtų!)
• 3 litrai šilto, nusistovėjusio vandens
• 5 lašai jodo (nebūtina – sustiprina apsauginį poveikį)
• 1 arb. šaukštelis skysto žalumynų arba skalbimo muilo (kad tirpalas geriau priliptų prie lapų)

Prieš naudojimą viską gerai išmaišykite. Nelaikykite – tirpalas turi būti naudojamas šviežias .

Kaip teisingai naudoti:

Purškimas ant lapų:

• Apdorojimą atlikite kartą per 7–10 dienų
• Purkšti ryte arba vakare , debesuotu oru arba pavėsyje
• Niekada negydykite augalų tiesioginiuose saulės spinduliuose – lapai gali nudegti

Laistymas prie šaknų:

• Naudokite 1 litrą vienam krūmui
• Kartokite kas 10–14 dienų , ypač žydėjimo ir vaisių formavimosi metu

Prevencija:

Rekomenduojame:  Keli lašai šios medžiagos – ir pomidorai bus aplipę vaisiais

• Pradėkite gydymą iš anksto , prieš pasirodant pirmosioms kiaušidėms
• Tai sustiprins imunitetą ir pagreitins vaisių formavimąsi

Naudingi patarimai ir įspėjimai:

•  Nenaudokite sūdytų ar pasterizuotų išrūgų – jose nebelieka naudingų bakterijų
• Norėdami sustiprinti efektą, išrūgas galite maišyti su:
– medžio pelenų užpilu
– jodu
– vandenilio peroksidu
• Prieš masinį apdorojimą išbandykite tirpalą ant 1-2 augalų
• Taip pat galima naudoti kopūstams, baklažanams, paprikoms ir net braškėms!

Išvada:

Išrūgos yra prieinamas, ekologiškas ir patikrintas būdas pagerinti savo daržo pasėlių būklę. Jokių chemikalų, jokių papildomų išlaidų, jokių sudėtingų schemų. Tik natūrali parama – ir gausus derlius, kuris pradžiugins visą šeimą!

Išbandykite ir vos po poros savaičių pamatysite, kaip atgyja net ir silpniausi krūmeliai.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.