Sekite mus Facebook'e!
Garsieji itališki pyragai – tai pyragas, kuris jau seniai išliko aktualus visame pasaulyje. Šiandien už Italijos ribų yra daugybė įvairių skanių pyragų. Tačiau konditeriai ir kepėjai vis dar remiasi itališkų pyragų receptu.
Pavyzdžiui, daugelis žino Tirolio pyragą, kuris yra smėlinis atviras pyragas su uogų įdaru. Paprastai Tirolio pyragai yra brangūs ir gražiai atrodo.
Italijoje taip pat yra Pariante – smėlinis pyragas su rikotos špinatais ir kedro riešutais. Sūrių dėjimas į saldžius pyragus laikomas Italijos ypatumu.
Tačiau, be sudėtingų pyragų, yra ir paprastesnių, glaustų variantų.
Ingredients:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Cukrus – 12 valg;
- Vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
- Druska – žiupsnelis;
- Pienas – 12 valgomųjų šaukštų;
- augalinis aliejus – 12 valg;
- Miltai – 12 valg. š;
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Itališko pyrago paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite klasikinį ir vanilinį cukrų, druską, išplakite mikseriu iki purių baltų putų. Į kiaušinius supilkite pieną ir augalinį aliejų, išmaišykite
. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, persijokite į kiaušinių masę.
Supilkite tešlą į kepimo indą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
Iškepusį pyragą išimkite iš formos ir apibarstykite cukraus pudra. Gausite minkštą ir švelnų biskvitą.
