Sekite mus Facebook'e!
Pasitaiko atvejų, kai netikėti svečiai jus nustebina. Namuose tokiomis dienomis prie arbatos nebūna saldumynų. Tokiu atveju neskubėkite eiti į parduotuvę, sausainių galite pasigaminti patys. Svarbiausia, kad virtuvėje būtų reikiamų produktų. Laimei, paprastiems sausainiams reikia biudžetinių produktų. Jų visada rasite bet kurio virėjo pagrindinėje virtuvėje
. Kartu sausainiai, pagaminti savo rankomis, bus daug skanesni nei pirkti parduotuvėje. Sutaupysite ne tik pinigų, bet ir laiko.
Paruoškime namuose paprastus sausainius, kurie tirpsta burnoje.
Sausainių ingredientai:
- Sviestas – 180 g;
- Cukrus – 100 g;
- Vanilinio cukraus – 8 g;
- Kiaušinis – 2 vnt;
- Miltai – 350 g;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Sausainių paruošimas:
Į dubenį su sviestu supilkite cukrų ir vanilinį cukrų, plakite mikseriu, kol masė pabals ir ištirps smėlio grūdeliai. Į masę įmuškite kiaušinį, iš antro kiaušinio paimkite tik trynį, vėl išmaišykite
. Į kreminę masę persijokite miltus kartu su kepimo milteliais.
Užminkome elastingą ir minkštą tešlą, iš kurios formuojame rutuliukus su graikiniais riešutais.
Rutuliukus pamerkiame į kiaušinio baltymą ir apibarstome cukrumi.
Dedame rutuliukus ant pergamentu išklotos
kepimo
skardos
ir kepame sausainius 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Į tešlą taip pat galima įdėti džiovintų vyšnių ar kitų uogų. Tačiau net ir be priedų sausainiai gaunasi saldūs ir minkšti.
