Sekite mus Facebook'e!
Mokyklose ir darželiuose vaikams dažnai pasakojama, kaip svarbu valgyti vaisius, ypač obuolius. Obuoliuose yra geležies ir daug naudingų vitaminų. Tačiau obuolius valgyti visą laiką neįmanoma. Anksčiau ar vėliau šis vaisius gali nusibosti
. Todėl žmonės sugalvojo įvairių keptų obuolių ir kitų patiekalų. Pyragai, suktinukai, sausainiai ir kiti saldumynai tapo svarbia tautų kultūros dalimi.
Papasakosime, kaip namuose galima pasigaminti obuolių suktinukų.
Obuolių suktinukų „Delicious” ingredientai:
- Pita – 180 g;
- obuolių – 4 vnt;
- cukraus – 3 valg;
- citrinos sulčių – 2 valg;
- sviesto – 20 g.
Obuolių suktinukų „Delicious” paruošimas:
Išvalykite obuolius nuo žievelės ir sėklalizdžių, patrinkite juos ant didelės aštrios tarkos. Sudėkite obuolių masę į keptuvę, supilkite citrinos sultis ir kepkite po dangčiu 2 min. ant vidutinės ugnies.
Tada į obuolių masę supilkite cukrų, sudėkite sviestą ir išmaišykite. Be dangčio 3 minutes ant vidutinės ugnies kepkite obuolius.
Išskleiskite pitą, ant viso paviršiaus tolygiai paskirstykite obuolių masę.
Suvyniokite įdarą į pitą ir supjaustykite nedideliais kvadratiniais gabalėliais.
Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite pitos kvadratėlius iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.
Tai greiti pusryčiai arba užkandis į darbą.
Šie tinginio pyragaičiai puikiai tinka vakariniam arbatos vakarėliui.
