Sekite mus Facebook'e!
Ko reikia žmogui, kad jis galėtų patogiai gyventi? Geros ir subalansuotos mitybos. Deja, nemažai žmonių nepaiso šios taisyklės.
Remiantis statistiniais duomenimis, pusė gyventojų per dieną nesuvartoja svarbios daržovių normos. Burokėlius, morkas, svogūnus ir kitus augalus žmonės mieliau keičia mėsa, žuvimi ar pusfabrikačiais.
Visi žinome, ką gali sukelti
vitaminų
trūkumas žmogaus organizme. Tai turi įtakos imuninei sistemai. Šaltuoju metų laiku užklumpa ligos, dėl susilpnėjusio imuniteto žmonės nesugeba pasipriešinti virusams.
Paruoškime skanių vitamininių salotų, kad nesusidurtume su negalavimais
.
Vitaminų salotų ingredientai:
- kopūstai – 150 g;
- 9 proc. acto – šaukštelis;
- korėjietiškos morkos – 100 g;
- svogūnas – ½ vnt;
- konservuotų žirnelių – 3 šaukštai;
- augalinis aliejus – valgomasis šaukštas;
- burokėlių – vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- krapų – ryšulėlis.
Vitaminų salotų paruošimas:
Burokėlius išvirkite, kol suminkštės, atvėsinkite ir nulupkite odelę. Burokėlius supjaustykite plonais strypeliais, sudėkite į salotinę kartu su korėjietiškomis morkomis.
Susmulkinkite kopūstus ir minkykite rankomis, kol atsiras sulčių. Sudėkite kopūstus prie burokėlių ir morkų. Į
salotinę
sudėkite žirnelius, atsikratykite skysčio
. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, į atskirą dubenį supilkite actą. Užvirinkite vandenį, supilkite jį į svogūnus ir palaukite, kol visiškai atvės.
Tuo metu susmulkinkite ryšulėlį krapų, įmaišykite juos į burokėlius ir kopūstus su morkomis. Iš svogūnų išimkite marinuotą skystį, daržovę sudėkite į salotas
. Salotas užpilkite aliejumi, pasūdykite ir visus komponentus gerai išmaišykite. Palikite patiekalą 15 minučių kambario temperatūroje.
Puikias vitaminines salotas galima laikyti paruoštomis. Jos puikiai tiks kaip užkandis vietoj pyragaičių ir čeburekų.
