Sekite mus Facebook'e!
Pyragėliai yra populiarus patiekalas, kurį galima rasti įvairių pasaulio šalių virtuvėse. Kiekviena šalis turi savo unikalius receptus ir kepimo būdus
. Indijoje pyragėliai gaminami su aštriais ir pikantiškais įdarais, pavyzdžiui, kariu, lęšiais, daržovėmis ir sūriu. Jie vadinami samosomis. Italijoje pyragėliai gaminami su sūriu ir pomidorais. Jie vadinami calzone. Kinijoje pyragėliai verdami garuose ir įdaryti mėsa, daržovėmis arba tofu. Jie vadinami bao zi. Tai tik keli pyragėlių pavyzdžiai skirtingose šalyse. Verta
išmokti gaminti klasikinius pyragėlius.
Ingredientai: 1:
- verdančio vandens – 250 ml;
- pieno – 250 ml;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- druskos – 1,5 šaukštelio;
- mielės – 8 g;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- miltai – 700 g.
Paplotėlių paruošimas:
Į dubenį su verdančiu vandeniu supilkite 100 g miltų, išvirkite juos verdančiame vandenyje. Atskirai dubenyje su šiltu pienu sumaišykite mieles ir cukrų
. Į mielių pieną suberkite miltus ir druską, išminkykite. Į miltus supilkite augalinį aliejų, jį galite pakeisti lydytu sviestu, išminkykite
. Pagamintą tešlą sudėkite į įprastą tešlą, išminkykite vientisą gumulą
.
Maišydami
galite įberti šiek tiek miltų
. Koloboką palikite dubenyje, palikite valandą po rankšluosčiu.
Per tą laiką galite padaryti troškintų kopūstų arba kiaušinių su žaliaisiais svogūnais įdarą. Išminkykite
tešlą, padalykite ją į 10 vienodų dalių, suformuokite koloboką
.
Palikite kolobokus 10 minučių po celofanu.
Rankomis iš tešlos suformuokite plokščius pyragėlius ir į
vidų
įdėkite įdaro.
Uždarykite įdarą tešlos viduje, dėkite paplotėlius ant keptuvės į įkaitintą augalinį aliejų.
Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol paruduos.
Gausite paprastus apskrudusius paplotėlius.
Juos galite gaminti su bet kokiu įdaru – mėsos, daržovių ar vaisių.
